Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 01 03 /13:59

Smiltynėje – sudėtinga žuvusio žmogaus vadavimo operacija

Antradienio rytą Smiltynėje pradėta sudėtinga prispausto ir vietoje žuvusio žmogaus vadavimo operacija. Į įvykio vietą išvyko Klaipėdos ugniagesiai, kartu išsigabenę daugybę technikos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Klaipėdos ugniagesių gelbėtojų nuotr.
Temos: 1 Smiltynė

15min.lt pirmadienį pranešė, kad nelaimė 51-erių metų klaipėdietį ištiko pjaustant metalą. Pasislinkus sunkiems betono blokams šie vyrą mirtinai prispaudė. Vyras rastas trijų metrų gylyje, prispaustas plokštėmis ir akmenimis. Šių blokų krūva yra Smiltynėje, neprivažiavus prieš keletą metų nudegusio miško, ant Kuršių marių kranto. Ši vieta yra tarsi šiukšlynas. Naikupės gatvės gyventojas, apsirūpinęs technika, kaip manoma, čia aptiko pasipelnymo metalu šaltinį.

Nelaimė pirmadienį nutiko pavakare, kiek po 16 val. Jau buvo sutemę, o be to, tokiai operacijai reikia galingos technikos. Į įvykio vietą buvo atvykę policijos pareigūnai, medikai ir Neringos savivaldybės atstovai. Atvykę medikai konstatavo vyriškio mirtį. Dėl tamsos gelbėjimo darbai atidėti iki ryto, tačiau policijos ekipažas pasiliko įvykio vietoje iki gelbėjimo darbų pradžios.

„Ten kebli situacija. Plokštės yra sunkios, gali sverti ir 20 tonų, su paprastomis pajėgomis vyro ištraukti neįmanoma, todėl ugniagesiai išvyko šįryt vos prašvitus“, – pasakojo Klaipėdos ugniagesių atstovė Aurelija Lapaitė.

Tačiau ir persikėlus į Smiltynę pasiekti nelaimės vietą su technika sudėtinga. Ugniagesiai bandė kirsti medžius, kad būtų galima privažiuoti. Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininko Kastyčio Gedmino, pasiekti nelaimės vietą iš sausumos pusės ugniagesiams tiesiog neįmanoma. Krantinės link driekiasi septynių metrų skardis. Nuspręsta į nelaimės vietą iškviesti laivą su kranu, kuris padėtų nukelti sunkius blokus. Tačiau, anot ugniagesių, ir ši operacija gali būti nevaisinga, jei laivui priplaukti prie kranto nepakaks gylio.

Papildyta 13.59 val.: Laivui vis dėlto pavyko priplaukti pakankamai arti.

Antradienį po pietų, nukėlus blokus, žuvusio žmogaus kūnas buvo ištrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius