Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

SMS pranešėjas apie bombas Šeškinės mokykloje buvo 11 metų berniukas

Trečiadienį du sykius – ir naktį, ir dieną – ant kojų keltos visos specialiosios tarnybos dėl melagingų pranešimų apie sprogmenis Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje. Paaiškėjo, kad sumaištį Šeškinėje kėlė mažametis.
Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinė mokykla
Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinė mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Birželio 11 d. 8 val. 31 min. Bendrajame pagalbos centre gautas SMS pranešimas, kad Vilniuje, Šeškinės g., mokykloje, padėtas sprogmuo. Patikrinimo metu sprogmenų nerasta.

Galimai apie sprogmenį pranešęs 2001 m. gimęs berniukas apklaustas.

Prieš tai dėl melagingo pranešimo apie sprogmenis Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje visos specialiosios tarnybos ant kojų buvo sukeltos ir naktį.

Neseniai buvo kilusi diskusija, kad tokie melagingi iškvietimai labai brangiai kainuoja mokesčių mokėtojams, todėl svarstytina didinti baudas piktavaliams.

Policija: tai ne pokštas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime papildomai rašoma, kad Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato pareigūnai nustatė asmenį, sukėlusį ant kojų visas spec. tarnybas. Paaiškėjo, kad tai – nepilnametis, šios mokyklos moksleivis.

Birželio 11 d. po vidurnakčio, apie 00.23 val., pareigūnai gavo Bendrojo pagalbos centro pranešimą, kad Žygimanto Augusto mokykloje, Šeškinės g., Vilniuje, padėta bomba. Atvykusios spec. tarnybos padėto sprogmens nerado. 

8.31 val. Bendrasis pagalbos centras vėl gavo tokį patį pranešimą, kad toje pačioje mokykloje padėta bomba. Pranešėjas informavo apie įvykį žinute tuo pačiu numeriu. Informacija ir vėl nepasitvirtino.

Pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos paieškos veiksmus, greitai išsiaiškino žinute apie padėtą bombą pranešusį asmenį. Paauglys, vasaros atostogas leidęs Trakuose, prisipažino, įvykdęs nusikalstamą veiką. Jis paaiškino, kad skambindami įvairioms tarnyboms, taip linksminasi daugelis nepilnamečių. 

Policija įspėja, kad melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų yra ne pokštas, o nusikaltimas. Būtent tokių nusikaltimų atskleidimui yra skiriamas ypatingas dėmesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius