Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Smūgis Šiaulių politikams Igoriui Strupeikiui ir Romanui Čokovui: panaikintas jiems palankus teismo sprendimas dėl 200 000 litų kyšio

Aukščiausiasis Teismas nurodė iš naujo apeliacine tvarka išnagrinėti Šiaulių miesto tarybos nariams Igoriui Strupeikiui ir Romanui Čokovui iškeltą korupcijos baudžiamąją bylą.
Kyšininkavimu įtariami Šiaulių miesto tarybos nariai I.Strupeikis (kairėje) ir  R.Čokovas.
Dėl kyšininkavimo kaltinami buvę Šiaulių miesto tarybos nariai I.Strupeikis (kairėje) ir R.Čokovas. / Evelinos Butkutės nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė nutartį, kuria panaikino Lietuvos apeliacinio teismo 2012 m. gruodžio 6 d. išteisinamąjį nuosprendį dviem Šiaulių miesto tarybos nariams Igoriui Strupeikiui ir Romanui Čokovui.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo miesto tarybos narių I.Strupeikio ir R.Čokovo kyšininkavimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdyboje buvo pradėtas 2008 m., gavus duomenų, kad šie asmenys iš verslininko reikalavo 200 tūkstančių litų kyšio už žemės sklypų Šiaulių mieste Pavasario gatvėje detaliojo plano patvirtinimą miesto tarybos posėdyje.

2010 m. lapkričio 29 d. Šiaulių apygardos teismas buvusius Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narius pripažino kaltais dėl kyšininkavimo. Jiems buvo skirtos ketverių metų laisvės atėmimo bausmės.

Buvę Šiaulių politikai šį teismo nuosprendį apskundė apeliacine tvarka.

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs apeliacinius skundus, padarė išvadą, kad STT pareigūnai prieš šiuos asmenis neva atliko provokacinius veiksmus, todėl visi tolimesni veiksmai buvo provokacijos išdava ir buvo nevertinami.

Tačiau su tokia išvada nesutiko Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjai. Išnagrinėjęs STT ikiteisminį tyrimą kontroliavusio ir jam vadovavusio Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro kasacinį skundą, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas konstatuoja, kad Apeliacinis teismas, priimdamas 2012 m. gruodžio 6 d. išteisinamąjį nuosprendį, nepakankamai patikrino byloje esančius įrodymus jų leistinumo aspektu, neišsamiai išnagrinėjo bylai reikšmingas aplinkybes ir tai sukliudė teismui priimti teisingą nuosprendį.

Dėl šių priežasčių išteisinamasis nuosprendis buvusiems Šiaulių politikams naikinamas ir byla perduodama iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, rašoma STT atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius