-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurtu šeimoje įtariamas prokuroras Dainius Pažarauskas išleistas į laisvę

Smurtu šeimoje įtariamas Šiaulių prokuroras Dainius Pažarauskas šią savaitę buvo išleistas į laisvę.
Prokuroras
Prokuroras / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

„Jam paskirta kita kardomoji priemonė“, - penktadienį BNS sakė D.Pažarausko bylą tiriantis Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Pačebutas.

Praėjusį penktadienį Panevėžio miesto apylinkės teismas septynioms paroms leido suimti Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorą Dainių Pažarauską, kuriam pateikti įtarimai dėl smurto prieš sutuoktinę ir jos mažametę dukrą.

Tad teismas nusprendė, kad įtariamasis gali būti laikomas už grotų savaitę. Teismo manymu, šioje proceso stadijoje būtina taikyti griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą.

D.Pažarauskas įtariamas sukėlęs fizinį skausmą ir nežymiai sutrikdęs sveikatą. Už tai baudžiama iki dvejų metų nelaisvės.

Apie galimą smurtavimą šeimoje naktį telefonu pranešta Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino. Prokuroras buvo pristatytas į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir vėliau laikinai sulaikytas.

Siekiant objektyvumo ir nešališkumo ikiteisminį tyrimą dėl smurto pavesta atlikti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams.

Generalinėje prokuratūroje pradėtas tarnybinis patikrinimas, Šiaulių apygardos vyriausiojo prokuroro Aivaro Povilaičio įsakymu prokuroras D. Pažarauskas  laikinai nušalintas nuo pareigų.

D.Pažarauskas  yra ištyręs nemažai rezonansinių bylų, pastaruoju metu tyrė itin žiaurų gimnazistės nužudymą, kuriuo įtariamos dvi aukos bendramokslės.

Pareigūnas buvo kelis kartus svarstytas dėl etikos.

Kartą Prokurorų etikos komisija jį svarstė dėl teisėjo įžeidimo. Vėliau sprendimas panaikintas.

Šią vasarą D.Pažarauskas vėl svarstytas Prokurorų etikos komisijoje. Ji nusprendė, kad pareigūnai nediskretiškai bendravo su ikiteisminio tyrimo pareigūnais. Jam skirta poveikio priemonė - sprendimo pripažinimas.

Ar dirbs D. Pažarauskas  toliau prokuratūroje, po tyrimo nuspręs generalinis prokuroras.

Praėjusį ketvirtadienį šalyje įsigaliojo Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas. Ši smurto rūšis dėl jo žalos visuomenei priskiriama visuomeninę reikšmę turinčioms veikoms. Įstatymu siekiama ginti asmenis nuo smurto artimoje aplinkoje, greitai reaguoti į iškilusią grėsmę, imtis prevencijos priemonių, taikyti apsaugos priemones ir teikti tinkamą pagalbą. Policija jau pradėjo apie 300 ikiteisminių tyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius