Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 06 /15:31

Socialiniame tinkle „Facebook“ siautėjantys sukčiai apmulkino 21 metų kėdainietę

Socialiniame tinkle „Facebook“ siautėjančių sukčių auka tapo 21 metų kėdainietė. Nors pinigus apgauta mergina nusikaltėliams pervedė dar spalį, apie įvykį policija informuota tik pirmadienį.
„Facebook“
„Facebook“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Kėdainių policija, pirmadienį gautas kėdainietės N.K. (gimusi 1963 m.) pareiškimas, kad dar spalio 26 d. iš dukros V.K. (gimusi 1991 m.) socialiniame tinkle „Facebook“ drauge prisistatę asmenys išviliojo 500 litų.

Pinigus mergina pervedė į nurodytą sąskaitą.

Policija jau ne kartą yra įspėjusi nepasitikėti net iš draugų gautais prašymais pervesti pinigų. Pasak pareigūnų, prisidengus „Facebook“ draugų vardu, siunčiamos žinutės su prašymu paskolinti tam tikrą sumą pinigų. Pareigūnai pataria nebūti patikliems, neskubėti pervesti pinigų, o susisiekti su tuo asmeniu ir įsitikinti, ar tikrai jis prašo jūsų pagalbos.

Pagrindinis apsisaugojimo nuo „Facebook“ sukčių atakų būdas – nepasitikėti niekuo. Policija pataria atsargiai vertinti įvairias siūlomas paslaugas, prašymus. O ypatingai atsargiai reikėtų vertinti gautas žinutes, reikalaujančias pateikti slaptažodžius ar asmeninius duomenis.

Nuo „Facebook“ siautėjančių sukčių yra nukentėjęs jau ne vienas Lietuvos gyventojas. Su anksčiau policijos registruotas sukčiavimo šiame socialiame tinkle atvejais galite susipažinti žemiau pateikiamose susijusiose naujienose.

Papildyta 15.31 val.: Kuno apskrities policija, išplatinusi pranešimą apie apgautą kėdainietę, negaili patarimų, kaip netapti sukčių aukomis socialiame tinkle „Facebook“. Kaip rašoma policijos pranešime, svarbiausias patarimas norintiems nepakliūti į sukčių pinkles – aklai niekuo nepasitikėti, būtina susisiekti su žmogumi, prašančiu pagalbos, telefonu ar kitais patikimais būdais, pasiteirauti, ar tikrai būtent jis siuntė žinutę. Labai atsargiai reikia įvertinti visus prašymus, siūlomas paslaugas.

Internetiniai sukčiai ,,užgrobia“ kitiems asmenims priklausančias pašto dėžutes, šiuo atveju „Facebook“ profilius, juos valdo, siunčia žinutes, prašydami piniginės pagalbos. Todėl patariama kuo dažniau keisti slaptažodžius, juos pasirinkti kuo sudėtingesnius.

Patariama nepriimti pakvietimų bendrauti iš nepažįstamų žmonių, jokiu būdu viešai neskelbti savo asmeninių duomenų, slaptažodžių, ypač banko duomenų, neatskleisti jų niekam. Išeinant iš savo naudojamo profilio, būtina paspausti nuorodą ,,Atsijungti“.

Kauno apskrities policija pataria nebūti patikliems ir nepasiduoti sukčių vilionėms, nepulti vykdyti prašymų, net jei tikrai atrodo, kad žinutę siunčia pažįstamas žmogus. Verta pamąstyti – ar draugas, kuriam tikrai reikia piniginės pagalbos, jos prašys būtent tokiu būdu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius