-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sodyboje Kauno rajone – mįslinga jauno kario mirtis

Liepos 14 dienos rytą pranešta apie 1993 metais gimusio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo bataliono kario mirtį. Kauno apskrities policijos duomenimis, išorinių smurto žymių ant jauno vyro kūno nepastebėta.
Žvakutė
Žvakė/ Asociatyvi nuotr. / Photos.com nuotr.

„Netekome vieno iš savo ginklo brolių eil. Pauliaus Stabingio, jo gyvybė užgeso šio šeštadienio rytą. Reiškiame užuojautą Pauliaus šeimai ir artimiesiems.

Paulius karinę tarnybą pradėjo šauktiniu 2015 m. ir nuo 2017 m. tapo profesinės karo tarnybos kariu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo batalione. Paskutiniuoju metu ėjo granatsvaidininko pareigas III mechanizuotoje pėstininkų kuopoje.

Paulius pasižymėjo kaip doras, sąžiningas ir draugiškas karys“, – toks pranešimas liepos 15 dienos vakarą pasirodė Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono „Facebook“ profilyje.

Liepos 17 dieną užuojauta staiga mirusio kario šeimai išreikšta ir Lietuvos kariuomenės internetiniame puslapyje: „Netekus Mechanizuotosios pėstininkų brigados “Geležinis Vilkas„ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono profesinės karo tarnybos kario eil. Pauliaus Stabingio, Algirdo bataliono kariai ir vadovybė reiškia gilią užuojautą kario artimiesiems, šeimai ir tarnybos draugams. Karys mirė ne tarnybos vietoje. Įvykį tiria Lietuvos policija.“

Kariuomenės atstovai komentuoti įvykį atsisako. Priežastis – vyksta ikiteisminis tyrimas.

Kaip 15min patvirtino Kauno apskrities policija, liepos 14 dieną apie 8 valandą ryto gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Garliavos apylinkių seniūnijoje, 1993 metais gimusiam vyrui konstatuota mirtis.

Pirminiais duomenimis, smurto žymių nepastebėta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Kaip skelbia portalas delfi.lt, nepatvirtintais duomenimis, kariams besilinksminant ir, tikėtina, vartojant alkoholį, sodyboje Kauno rajone kilo konfliktas. Pasakojama, kad P.Stabingis bandė išskirti konfliktuojančius vyrus, o dėl to supykęs kitas vakarėlio dalyvis ėmė prie jo kabinėtis. Vis dėlto jie buvo išskirti ir nuvesti miegoti. Esą pabudęs ryte P.Stabingis dar kalbėjo, tačiau ėmė dusti. Atvykę medikai bandė jauną vyrą gaivinti, tačiau netrukus jo širdis sustojo.

Velionis bus pašarvotas liepos 17 d. 16 val. Prienuose, J.Zdebskio g. 6. Liepos 18 d. 12:00 val. bus išvežamas į Birštono bažnyčią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius