-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti vaizdo medžiaga iš skandalingų Viešvilės globos namų: už cigaretes vaikas valgė slieką

Pedofilijos skandalu praėjusį pavasarį pagarsėję Viešvilės vaikų globos namai – vėl dėmesio centre. Trečiadienį 15min.lt redakciją pasiekė susirūpinusio viešviliškio laiškas ir filmuota medžiaga, kaip „smaginasi“ ir vieni iš kitų tyčiojasi šios įstaigos mažamečiai auklėtiniai.

„Man vaikų namų auklėtiniai parodė šį vaizdo įrašą ir pasakė, kad darbuotojai nieko nedaro, kad sustabdytų patyčias globos namuose. Gal jūs padėsite?“, – anonimiškai į redakciją trečiadienio popietę kreipėsi susirūpinęs Viešvilės gyventojas.

Jo pateiktame vaizdo įraše užfiksuoti vaikai, kurie susigalvojo „pramogą“ – vienas mažametis esą gaus dvi cigaretes už tai, kad suvalgys didžiulį slieką.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė 15min.lt prisipažino, kad nufilmuoti vaizdai ją suglumino. „Aš čia įžvelgiu patyčias. O jei patyčios dar ir filmuojamos, viešinamos internete – iš viso labai blogai“, – sakė kontrolierė.

E.Žiobienė svarstė, jog gali būti, kad apie daugelį tokių istorijų, vykstančių globos namuose, nė nesužinome. Tačiau atvejams, kurie iškyla į dienos šviesą, suaugusieji negali likti abejingi.

„Darbuotojai turi auklėti vaikus, skiepyti jiems nuo mažens, kad taip elgtis nedera. O jei kažkas taip daro – būtina drausminti. Patyčių prevencijos programos yra sukurtos, daugelyje ugdymo įstaigų jos sėkmingai veikia“, – kalbėjo E.Žiobienė.

15min.lt Vaiko teisių apsaugos kontrolierės dar teiravosi, kokia padėtis Viešvilės vaikų globos namuose po juos krėtusio pedofilijos skandalo (žr. susijusius straipsnius).

„Nesekam kasdien to pulso, bet žinome, kad iš esmės ten stengiamasi dirbti ir gerinti esamą situaciją“, – užtikrino E.Žiobienė. 

Tuo tarpu šį filmuką apie slieko valgymą atsiuntusio Viešviliškio turimos žinios – kitokios: „Dar teko girdėti, kad vaikai yra mušami tiek vyresniųjų vaikų, tiek darbuotojų. Darbuotojai anksčiau užklijavę burną lipnia juostele mušdavo... Vaikai skundėsi, kad neduodami kišenpinigiai. O darbuotojai vaikšto ratais aplink globos namus ir nežiūri, ką vaikai daro. Beje, vaikai yra vieno viešviliečio garažą išplėšę, ir viskas buvo tarsi užslaptinta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius