Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solidžiame dvidešimtmečio BMW 530 – girta šešiolikmetė, keturiolikmetis, dar du draugai ir kvaišalų rinkinukas

Alytuje pareigūnams įkliūva ne tik narkotikų prekeiviai, bet ir jų klientai.
Vogtas automobilis BMW 530
Asociatyvinė iliustracija: automobilis BMW 530 / Muitinės nuotr.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus (toliau – ONTS) pareigūnams įkliuvo ne tik narkotikų prekeivis, bet ir pirkėjai.

Dar kovo 27-ąją apie 20.30 val. ONTS pareigūnams įtarimą sukėlė prie prekybos centro, esančio Alytuje, Naujojoje gatvėje automobilyje „VW Passat“ sėdėję asmenys. Patikrinus automobilį ir jame buvusius žmones paaiškėjo, kad tai – V.K., gim. 1985 m., A.B. ir R.B., gim. 1994 m.

Atlikus asmenų apžiūrą, V.K. kelnių kišenėje rasta 3 polietileniniai maišeliai su baltos spalvos milteliais, o A.B. kišenėje rasti du polietileniniai maišeliai su augalinės kilmės, įtariama, narkotine medžiaga. Vėliau atlikus kratą V.K. namuose aptikta apie 250 g, kaip įtariama, narkotinės augalinės medžiagos, pasakojama Alytaus aps. VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

V.K. policijai gerai žinomas, ne kartą teistas, niekur nedirba. Jam pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – BK) 260 str. „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti“, paskirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui. 

Jaunuoliams, įsigijusiems narkotinių medžiagų, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 259 str. „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“.

Ši nusikalstama veika buvo išaiškinta remiantis informacija, gauta kovo 10-ąją, kai ONTS pareigūnai Alytuje, Vilniaus gatvėje, patikrinę stovintį automobilį „BMW 530“, priklausantį G.V., gimusiam 1993 m., salone aptiko, kaip įtariama, narkotinių medžiagų.

Vairuotojas buvo ne vienas, jam draugiją palaikė neblaivūs E.S., gim. 1994 m., Ž.S., gim. 1993 m., ir du nepilnamečiai – neblaivi šešiolikmetė ir keturiolikmetis, gyvenantys Alytuje.

Automobilio salone prie rankinio stabdžio rankenos pareigūnai pastebėjo polietileninį paketėlį, kuriame, kaip įtariama, buvo kanapės, o ant keleivio priekinės sėdynės gulėjo baltas popieriaus lapas su, kaip įtariama, narkotine medžiaga. Atlikus kratą prekeivio bute rasta 8 maišeliai su augaline, įtariama, narkotine medžiaga.

Vadovaujantis BK 259 ir 260 straipsniais, minėtiems asmenims pradėti ikiteisminiai tyrimai, prekeiviai suimti. Abiejų įvykių aplinkybės bus atskleistos atliekant ikiteisminį tyrimą.

Policijos pareigūnai užkardo, atskleidžia, tiria nusikalstamas veikas ir tikisi, kad panašūs pasisėdėjimai automobiliuose netaps Alytaus jaunimo įpročiu.

Policininkai prašo gyventojus nebūti abejingais ir pastebėjus įtartinus asmenis ar daromas nusikalstamas veikas pranešti apie tai policijai telefonais 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 315) 55 664.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius