Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sostinėje gyvenantį ekvadorietį mušę vyrai šaukė „Lietuva – lietuviams!“

Ketvirtadienio rytą Vilniuje užpultas jau penktus metus čia gyvenantis Fabianas Sanchezas. Lietuvą pamilęs ekvadorietis pasakojo, kad vyru smūgius lydėjo šūksniai „Lietuva – lietuviams“. Policija patvirtino šį smurto protrūkį.
Fabianas serga už Lietuvą
Fabianas serga už Lietuvą / Asmeninio albumo nuotr.

„Šįryt 9 val. ryte šalia Petro Vileišio autobuso stotelės mane užpuolė du jauni vaikinai, jiems maždaug 20–25 metai. Jie man trenkė į veidą ir galvą gal 5 ar 6 kartus ir kelis kartus sušuko „Lietuva – lietuviams“.

Buvau šokiruotas ir nedelsdamas iškviečiau policiją. Jie atvažiavo ir uždavė kelis klausimas, deja, nelabai galėjo padėti. Pats nuėjau į šalia esančius pastatus, deja, būtent toje vietoje nėra jokių vaizdo kamerų“, – savo „Facebook“ paskyroje situaciją dėstė F.Sanchezas.

Vilniaus apskrities policijos atstovas 15min patvirtino šį incidentą. Jiems apie užpuolimą Antakalnio g. 34 pranešta 9 val. 08 min.

Policijai pranešėjas teigė, kad jį užpuolė du vaikinai, akis jie slėpė tamsiais akiniais, vienas buvo apsirengęs mėlynu, kitas – juodu džemperiu.

Atvykę pareigūnai matė nuo smūgių paraudusį F.Sanchezo veidą, tačiau jis medikų pagalbos atsisakė. Jis nurodė, kad vaikinai nubėgo link netoliese esančios dėvėtų drabužių parduotuvės.

„Pareiškimą jis atsisakė rašyti, patrulis apžiūrėjo incidento vietos prieigas, bet įtartinų asmenų neaptiko. Ikiteisminis tyrimas nepradėtas“, – sakė Vilniaus policijos atstovas.

Pats F.Sanchezas įsitikinęs – užpuolikai laukė būtent jo, nes tuo pačiu maršrutu jis keliauja kasdien.

„Lietuvoje gyvenu jau 5 metus ir niekada nesusidūriau su tokia situacija. Esu labai sukrėstas ir, deja, šiuo metu nesijaučiu saugus. Jei kas žinote, kas galėjo tai padaryti, praneškite“, – prašė F.Sanchezas.

Po savo įrašu „Facebook“ F.Sanchezas susilaukė daug palaikymo žinučių ir ragino nenusivilti dėl kelių kvailų nacionalistų poelgio.

„Deja, nežinojimas dažnai kelia baimę ir neapykantą. Džiaugiuosi, kad dauguma lietuvių yra malonūs ir svetingi žmonės. O tie vaikinai labai bijo ir kovoja su savo baimėmis labai primityviai – smurtu“, – rašė vienas komentatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius