Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 12 /18:38

Sostinės centre dėl sprogimo transformatorinėje buvo evakuotas prekybos centras „Europa“

Pirmadienio popietę Vilniuje, Konstitucijos prospekte, sprogo ir užsidegė transformatorinė. Dėl gaisro evakuotas prekybos centras „Europa“ ir šalia įsikūręs verslo centras. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo prekybos centro kaimynystėje – pastato dalyje, kurioje įsikūręs verslo centras. Gaisras per kelias valandas buvo užgesintas.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, ugniagesiai popietę gavo iškvietimą, kad transformatorinėje kilęs gaisras.

Gaisras kilo transformatorinėje, kuri yra šalia prekybos centro „Europa“, todėl į įvykio vietą suskubo gausios ugniagesių pajėgos – 5 autocisternos, autokopėčios ir štabo automobiliai.

Iškviesti ESO darbuotojai, jie įvertino situaciją ir pranešė, kad saugu transformatorinę gesinti.

Per incidentą niekas nenukentėjo.

„Apsaugos darbuotojui pranešus apie kylančius dūmus, į prekybos centrą nedelsiant buvo iškviesti ugniagesiai. Šiuo metu čia atvykę ugniagesiai gelbėtojai ir policijos pareigūnai. Siekiant užtikrinti centro lankytojų ir darbuotojų saugumą, buvo paskelbta prekybos centro evakuacija.

Mūsų žiniomis, gaisro metu žmonės nenukentėjo, gaisras kilo prekybos centro kaimynystėje veikiančio verslo centro transformatorinėje. Bendradarbiaujame su gelbėjimo tarnybomis ir imamės visų priemonių, kad nelaimės padariniai būtų kuo mažesni“, – komentuoja Eglė Juškienė, PC „Europa“ vadovė.

E.Juškienė pabrėžia, kad prekybos centro vadovybė imasi visų veiksmų prekybos centro lankytojų ir darbuotojų saugumui užtikrinti. Į prekybos centrą iškviesti ir elektros energijos sistemų ekspertai, vertinantys naudojimosi elektros tinklu saugumą.

VIDEO: Sostinės centre sprogus transformatorinei evakuotas prekybos centras „Europa“

Nelaimės priežastys šiuo metu dar nėra aiškios. Daugiau informacijos apie įvykį ir nelaimės likvidavimo eigą prekybos centras ketina pateikti artimiausiu metu.

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pranešė, kad teikia visą įmanomą pagalbą transformatorinės savininkui, konsultuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ugniagesius.

„Nors transformatorinė yra ne ESO nuosavybė, siekiant užtikrinti elektros tiekimą šalia esantiems daugiabučiams namams, bendrovė veža savo elektros energijos generatorius“, – rašoma bendrovės pranešime.

Prekybos centras jau atvertas

Po pirmadienį kilusio gaisro, ekspertams įvertinus padėtį, lankytojams atvertas sostinės prekybos centras „Europa“.

„Lankytojų ir darbuotojų saugumas yra svarbiausias mūsų prioritetas. Neapsiribodami padėtį po kaimynystėje kilusio gaisro įvertinusių atsakingų institucijų specialistų išvadomis, į prekybos centrą iškvietėme ir nepriklausomus ekspertus“, – prekybos centro pranešime teigė jo vadovė Eglė Juškienė.

„Ir vieni, ir kiti patvirtino, kad prekybos centre yra visiškai saugu lankytis ir dirbti“, – sakė ji.

Šiuo metu nustatinėjama turtui padaryta žala ir įvykio priežastys, jo metu žmonės nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius