Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės garažų masyve pasieniečiai rado 46 tūkst. pakelių cigarečių

Pakrančių apsaugos pasieniečiai Vilniuje esančiame garažų masyve aptiko beveik 46 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinį ir 181 litrą nelegalaus alkoholio. Trims įvykio vietoje sulaikytiems vyrams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pasieniečiai patikrino Vilniaus Karoliniškių mikrorajone esantį garažų masyvą. Jie jau turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojamas nelegalus krovinys.

VSAT pareigūnai užklupo 50-ties ir 58-erių Vilniaus miesto ir rajono gyventojus, kraunančius maišus iš vieno garažo į automobilio „Opel Zafira“ bagažinę. Čia pat įkliuvo ir 36-erių Panevėžio rajono gyventojas, prieš tai atvykęs automobiliu „Opel Zafira“.

Patikrinimo metu garaže rasta 13 660 pakelių cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais, 25 370 cigarečių pakelių be banderolių ir 1290 cigarečių pakelių su Tadžikistano banderolėmis. Garaže pasieniečiai dar aptiko alkoholinius gėrimų be akcizo ženklų. Tai buvo 60 „Beluga Noble Russian Vodka“ etiketėmis pažymėtų pakuočių po 3 litrus bei litrinis butelis su užrašu “Kremliovskaja vodka“.

Apžiūrėję „Opel Zafira“ jame VSAT pareigūnai dar rado 2500 pakelių cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Vykdant patalpų ir automobilio apžiūrą 50-metis vilnietis pasieniečiams prisipažino, kad nelegalių rūkalų dar turi sostinėje esančiame savo bute. Čia pasieniečiai aptiko 2919 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis ir 60 pakelių be banderolių

Šio pakrančių apsaugos pasieniečių reido Vilniuje rezultatas – sulaikyti 45 799 pakeliai 32-iejų rūšių cigarečių ir 181 litras nelegalaus alkoholio.

Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje padėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sulaikyt trijulę pasieniečiai buvo uždarę į areštinę. Ketvirtadienį po apklausos vyrai paleisti skyrus jiems kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Be to, iš 50-mečio vilniečio bei Panevėžio rajono gyventojo dar paimti asmens dokumentai.

„Opel Zafira“, rūkalai ir alkoholis saugomi Šiaulių pasienio užkardoje, praneša VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius