-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės kriminalistai sužinojo, kad padaugėjo įsilaužimų: dabar turėtų sumažėti

Kovo 20 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du vagystėmis įtariamus vyrus (gimusius 2000 m. ir 1997 m.).
Sulaikyti įtariamieji
Sulaikyti įtariamieji / Vilniaus VPK nuotr.

Sostinės kriminalistai, stebėdami ir analizuodami kriminogeninę situaciją Vilniaus apskrityje, pastebėjo, kad nuo šių metų sausio pradžios padaugėjo nusikalstamų veikų įsilaužiant į patalpas.

Daugiausia nukentėjo naujai statomų namų savininkai. Buvo pradėtas ne vienas ikiteisminis tyrimas dėl vagysčių, padarytų Vilniuje ir Vilniaus rajono teritorijoje.

Ikiteisminio tyrimo metu sostinės kriminalistai kartu su Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnais, kruopščiai atlikę slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus (liudytojų apklausos, įvykio vietų bei stebėjimo kamerų apžiūra ir t. t.) bei surinkę pakankamai įrodymų, padarė išvadą, kad tai vienos grupės darbas.

Per gana trumpą laikotarpį kriminalistai operatyviai nustatė įtariamuosius ir kovo 20 d. „karštais pėdsakais“ Vilniaus rajone „žaibiškai“ sulaikė ir į areštinę uždarė vagystėse dalyvavusius asmenis.

Įtariamieji niekur nedirbantys, daug kartų teisti už analogiškus nusikaltimus. Kratų jų namuose metu buvo rasti ir išimti pavogti daiktai bei ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai (drabužiai, laužymo įrankiai). Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl padarytų nusikalstamų veikų ir artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šie asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų Vilniuje, todėl nukentėjusių asmenų prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus tyrėjus tel. +370 700 65377 arba skubios pagalbos tarnybų tel. 112.

Už vagystę (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d.) gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius