Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sostinės kriminalistams įkliuvo kišenvagiai iš Baltarusijos

Vilniaus apskr. policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai operatyviai sulaikė romų tautybės kišenvagius, atvykusius iš Baltarusijos.
Kriminalinė policija
Kriminalinė policija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kriminalistai pastebėjo, kad pastaruoju metu sostinėje padaugėjo kišenvagysčių ‒ daugiausia jų padaroma batų ir dėvėtų drabužių parduotuvėse. Vienintelio Lietuvoje padalinio, užsiimančio kišenvagysčių išaiškinimu ir užkardymu, pareigūnai ėmėsi darbo.

VIDEO: Sostinės kriminalistams įkliuvo kišenvagiai iš Baltarusijos

Rezultato ilgai laukti nereikėjo. Spalio 19 d. apie 14.20 val. Savanorių pr. esančioje avalynės parduotuvėje buvo pastebėtos dvi romų tautybės moterys, kurios, apsimetusios pirkėjomis ir maskuodamos nuo aplinkinių rankas specialia priedanga, iš 35-erių metų vilnietės rankinės pavogė piniginę.

Kišenvagės iškart spruko iš parduotuvės. Pareigūnai suskubo moteris sulaikyti, bet netikėtai prie pat parduotuvės durų privažiavo automobilis „Audi“, į kurį nusikaltėlės mikliai įsėdo. Prie automobilio vairo sėdėjo romų tautybės vyras. Automobilis, sprukdamas nuo jį persekiojusių pareigūnų, vieną jų partrenkė ir sužalojo (pareigūnas gydosi ambulatoriškai).

Nusikaltėliai, pavojingai manevruodami ir pažeisdami Kelių eismo taisykles, sukėlė keletą avarinių situacijų. Netrukus jie buvo priverstinai sustabdyti ir sulaikyti. Paaiškėjo, kad visi trys romų tautybės asmenys yra Baltarusijos Respublikos piliečiai, nuolat atvykstantys „pasisvečiuoti“ pas vietinius romus.

Automobilyje apžiūros metu surasta ir pavogta piniginė su dokumentais, bankų mokėjimo kortelėmis ir beveik 700 eurų grynųjų pinigų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamieji uždaryti į areštinę.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad šios moterys padarė ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl asmenis, nukentėjusius nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 6053.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius