-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės kriminalistų smūgis šešėliniams prekeiviams: rasta tona tabako, 30 tūkst. eurų

Vilniaus policija kratų metu rado daugiau kaip toną įvairių rūšių tabako, 30 tūkst. eurų grynųjų pinigų, kastetą ir šovinių.
Rastas tabakas
Rastas tabakas / Vilniaus aps. VPK nuotr.
Temos: 2 Kontrabanda Tabakas

Pasak sostinės policijos, ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas rugpjūtį pareigūnams gavus informacijos apie neteisėtą Vilniaus rajono gyventojo veiklą.

Atlikus kratą įtariamojo namuose pareigūnai aptiko daugiau kaip 964 kg turkiško vandens pypkių tabako „Jibiar“ be lietuviškų banderolių ir mažesnius kiekius kitų rūšių tabako.

Teisėsaugos duomenimis, toks „Jibiar“ tabako kiekis vertas bemaž 12,1 tūkst. eurų.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą pareigūnai nustatė ir kitus įtariamuosius, kurie buvo sulaikyti, o jų namuose, pagalbinėse patalpose ir automobiliuose buvo atliktos kratos.

Kratų metu pareigūnai rado dar beveik 277 kg tabako „Jibiar“, per 29 kg tabako „Buta“ ir 7,7 kg tabako „Tangiers“. Šiuo metu laukiama Vilniaus teritorinės muitinės išvados dėl tabako muitinės vertės.

Taip pat rasta ir paimta daugiau nei 30 tūkst. eurų, kastetas ir šoviniai.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas ir toliau vykdomas, jame pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, šoviniais ir nešaunamaisiais ginklais.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, jį vykdo Vilniaus Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius