Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės policija paslapčia stebi skubančių medikų nepraleidžiančius vairuotojus

Socialiniuose tinkluose paplito žinutė apie greitosios pagalbos ir kitą automobilį, pastebėtus važinėjančius kartu sostinės gatvėmis. 15min žiniomis, tai – nežymėtas policijos automobilis, kuris gaudo medikų nepraleidžiančius pažeidėjus.
Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos
Asociatyvi iliustracija / G.Adinavičiūtės/15min nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Pasak liudininkų, Vilniuje švyturėlius ir garsinį signalą įjungusį greitosios pagalbos automobilį iš paskos stebi nežymėtas policijos automobilis.

„Brangūs vairuotojai norime jums pranešti, kad šiomis dienomis po Vilniaus miestą važinėja greitoji medicinos pagalbos mašina su įjungtais švyturėliais (prikimšta kamerų), o paskui ją važinėja nežymėtas tamsintas „Škoda“ ir nepraleidžiančius baudžia“, – perspėjama vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje.

Antradienį tokį medikų ir policijos tandemą pastebėjo ir apie policijos organizuojamus patikrinimus perspėjančios grupės nariai.

„Šiandien Geležinio vilko gatve važiavo. Dar pagalvojau: o „protingas„ iš galo greitajai prilipęs varo belekokiu greičiu“, – prisiminusi neįprastą reginį kelyje rašė Aušra.

Skirtinga reakcija

Tačiau vairuotojų reakciją į šią žinutę išsiskyrė. Kol vieni džiaugėsi sulaukę tokio perspėjimo, kiti kalbėjo apie būtinybę bausti greitosios automobilio nepraleidžiančius pažeidėjus.

“Gausybė ****** nesupranta, jog reikia praleisti tokias mašinas. Ne vieną ir ne du kartus mačiau, kaip atrieda greitoji, o visiem nusispjaut, toliau per sankryžą važiuoja. Labai gera akcija”, – rašė Tadas.

Kitas vairuotojas mano, kad nereikėtų tokių pažeidėjų perspėti. Pasak jo, baudos už pažeidimą jie tikrai nusipelnė.

Neapgalvotas manevras

Tačiau ne visi vairuotojai piktybiškai nepraleidžia skubančių medikų. Kartais taip atsitinka dėl paprasčiausio neapdairumo ar neapgalvoto sprendimo kelyje.

Antradienį vilnietis Rimantas tapo šios akcijos liudininku Žirmūnuose. Pasak vaikino, žiedinėje sankryžoje buvo apmaudžiai nubaustas vairuotojas, kai greitosios pagalbos automobilį pastebėjo per vėlai ir nespėjo nuspausti stabdžio pedalo.

Vietoje to, jis nusprendė spustelėti akseleratoriaus pedalą ir taip atlaisvinti kelią medikams.

Vis dėlto toks manevras sostinės policijos pareigūnams nepasirodė tinkamas. Policijos pareigūnai nubaudė greitosios pagalbos automobilio nepraleidusio vairuotoją.

„Jeigu žmogus neišgirdo (su garsia muzika pvz. važiavo) ir pamatęs paskutinę sekundę nespėjo sustot, tad gazą davęs praleist norėjo, ir tokį nubaudžia, tai gaila“, – svarstė Rimantas.

Jokių išlygų

Ne vieną ir ne du kartus mačiau, kaip atrieda greitoji, o visiem nusispjaut, toliau per sankryžą važiuoja. Labai gera akcija

Tačiau policijos pareigūnai tokiems pažeidėjams jokių išlygų nedaro. Už transportų priemonių su įjungtais švyturėliais ir specialiais garso signalais nesustojimas ar kitoks kliudymas jų eismui gresia nemalonumai

Skubančių medikų nepraleidusiam vairuotojui gali tekti ne tik sumokėti nuo 57 iki 115 eurų, tačiau ir atsisveikinti su vairuotoju pažymėjimu nuo dviejų iki keturių mėnesių.

Vilniaus apkr. VPK atstovas 15min atskleidė, kad antradienį įvairiose sostinės vietose tokia akcija iš tikrųjų buvo vykdoma. Jos metu buvo nubausti 4 vairuotojai, kurie trukdė greitosios pagalbos medikų automobiliui.

Sostinės policijos pareigūnai pažadėjo ir toliau prižiūrėti, ar vairuotojai praleidžia žmonių gyvybes gelbėjančius medikų transportą miesto gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius