Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 03 13 /11:26

Sostinės Šv.Kristoforo gimnazijoje vėl „Skydas“: rastas sprogmens fragmentas, evakuoti mokiniai eina namo

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša apie rastą į sprogmenį panašų daiktą Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos kieme. Gimnazistai ir pedagogai evakuoti į stadioną. Analogiškas pavojingas radinys čia buvo sušaukęs specialiąsias tarnybas ir išvakarėse.
Įvykio vietoje
Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos kieme vėl įvestas planas „Skydas“, pedagogai ir mokiniai evakuoti į stadioną. / Įvykio liudininko ir 15min nuotraukų koliažas

Policija pranešime nurodo, kad apie tai pranešė gimnazijos direktorė. Į sprogmenį rastą daiktą statybininkai aptiko 9.02 val. tverdami tvorą. Įvestas planas „Skydas“.

Vilniaus apskrities VPK naujausiais duomenimis, atkastas minosvaidžio minos fragmentas. Į įvykio vietą vyksta kariuomenės išminuotojai. Mokyklos darbas nesutrikdytas, dalis moksleivių perkelta į kitą pastato pusę.

Su naujienų portalu susisiekė įvykio liudininku tapęs vienas 15min skaitytojas ir pranešė, kad „visi mokiniai ir mokytojai dabar laukia nurodymų sporto salėje“.

Įvykio liudininko nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko nuotr./Įvykio vietoje

Liudininkas dar pridūrė, kad sujudimas prasidėjo direktoriaus pavaduotojai pasakius, jog pasibaigus pamokai niekas niekur neitų ir lauktų tolesnių nurodymų.

Apie 11 val. liudininkas Rokas 15min informavo, kad visa gimnazijos bendruomenė iš sporto salės ir kitų patalpų evakuota į stadioną. Dar mažiau nei po pusvalandžio gimnazistams pasakyta, kad jie laisvi ir gali keliauti namo.

Įvykio liudininko nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko nuotr./Įvykio vietoje

15min primena, kad sprogmuo tos pačios gimnazijos kieme buvo aptiktas ir antradienį. Dėl to buvo evakuojami moksleiviai ir ugdymo įstaigos personalas.

Šv. Kristoforo gimnazijoje mokosi apie 500 moksleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius