Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Spiritą gabenęs biržietis aiškino, kad jį naudosiąs agurkams konservuoti

Spiritas
VSAT nuotr. / Spiritas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Biržietis iš Latvijos automobiliu gabeno 350 litrų, įtariama, spirito. Įkliuvęs pasieniečiams vyras aiškino alkoholį naudosiąs agurkams konservuoti, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Sekmadienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Biržų rajono Kvetkų kaime, prie Lietuvos sienos su Latvija, patikrinimui sustabdė iš šios šalies atvykstantį automobilį „Opel Vectra“.

VSAT pareigūnai turėjo informacijos, kad transporto priemone, vairuojama 39 metų Biržų gyventojo, gali būti gabenamos nelegalios prekės.

Patikrinus automobilį įtarimai pasitvirtino – pasieniečiai rado 12 skirtingo dydžio plastmasinių talpų, kuriose iš viso buvo apie 350 litrų skaidraus skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą. Įtariama, kad tai yra spiritas.

Biržietis su automobiliu ir nelegaliu kroviniu buvo pristatyti į Zoknių užkardą.

Apklausos metu pasieniečius biržietis iš pradžių bandė įtikinti, kad įsigytą alkoholį ketino naudoti agurkų konservavimui. Vėliau vyras prisipažino – iš rusakalbio latvio įsigyta „skaidrioji“ būtų patekusi į nelegalią alkoholio Lietuvoje rinką.

PAR pareigūnai dėl neteisėto nedenatūruoto, denatūruoto ar techninio etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Biržiečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šis asmuo VSAT pareigūnams jau buvo žinomas. Praėjusių metų liepą jis buvo pasieniečių sulaikytas, kuomet automobiliu „Audi A6 Avant“ gabeno 3 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min