Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sprendimas priimtas: dėl teplionių ant kelio prie S.Skvernelio namų – ikiteisminis tyrimas

Beveik savaitę policija sprendė, ar užrašą „Vagies namas“ ant kelio prie premjero Sauliaus Skvernelio vertinti kaip nusikaltimą, ar tik kaip administracinį nusižengimą. Antradienį prokuratūra paskelbė, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl įtariamajam gresia baudžiamoji atsakomybė.
Užrašas ant gatvės dangos, kurioje gyvena S.Skvernelis
Užrašas ant gatvės dangos, kurioje gyvena S.Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. Tyrimas pradėtas dėl birželio 10 d. viešoje vietoje – Vilniaus rajone, Upės gatvėje, kurioje gyvena Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, ant asfalto užtepliotų užrašų apie šį politiką“, – praneša prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai, jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis dar vakar BNS sakė, kad greičiausiai šio įvykio nevertins kaip nusikaltimo. Tačiau priimtas priešingas sprendimas.

„Dėl apipaišymo greičiausiai baudžiamojo kodekso pažeidimo nebus, (...) gali būti švelnesnė administracinė atsakomybė“, – pirmadienį svarstė Vilniaus rajono policijos viršininkas.

Portalas delfi.lt skelbė, kad įtariamasis – buvęs kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Gediminas Vaitkevičius.

Gatvę apipaišiusį 1981-aisiais gimusį vyrą vietoje sulaikė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai ir perdavė policijai.

Be to, dėl užrašo ant kelio įsižeidęs premjeras pats parašė pareiškimą policijai, esą teplionė „Vagies namas“ yra šmeižtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius