Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprunkantis brakonierius Jurbarko rajone pateko į savo paties paspęstą kilpą

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, talkinant vietos medžiotojams, nustatė ne vieną medžioklės ir teisės pažeidimą. Kai kurie jų tinka rubrikai „Ir linksma, ir graudu“.
Medžioklinis šautuvas
Medžioklė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, du Jurbarko rajono medžiotojų būrelio „Karšuva“ medžiotojai nusprendę pašerti žvėris ir tuo pačiu pasidairyti po savo medžioklės plotus. Netoli Antšvenčių kaimo esančiame miške vyrai pastebėjo įtartinus pėdsakus. Jais pasekę, medžiotojai pamatė kilpas besinešantį jaunuolį.

Pamatęs medžiotojus, vaikinas puolė bėgti, bet pakliuvo į savo paspęstą kilpą. Jaunasis brakonierius buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos moksleivis Ž.S. Iš viso jis buvo paspendęs 60 kilpų, tačiau grobio pagauti nesuspėjo. Toks moksleivio „žygis“ buvo įvertintas 2 tūkst. litų bauda, o kilpos konfiskuotos.

Vieną vakarą medžiotojų būrelio „Eržvilkas“ medžiotojai Taubučių kaime netoli besiganančių stirnų pamatė automobilį ir išgirdo šūvį. Ėmęsi ryžtingų veiksmų, sulaikė tėvą ir sūnų Mickus. Automobilyje buvo medžioklinis šautuvas be dėklo. Medžioklė nepavyko ir šiems „gamtos mylėtojams“ – už tariamą iškylą svetimuose medžioklės plotuose teko susimokėti administracines baudas.

Atvykęs iš Belgijos į Jurbarko miškų urėdijos medžioklės plotus medžioti šernų, A.J.Cuper labai nudžiugo, kad taikliu šūviu pavyko sumedžioti šerną. Bet medžiotojas taip džiaugėsi grobiu, kad pamiršo įsidėti šautuvą į dėklą. Už „amnezijos“ gydymą teko susimokėti baudą į Jurbarko rajono agentūros sąskaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius