Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stalo žaidime iš Lenkijos „Žalia žolė“ muitininkai rado sintetinių kanabinoidų

Muitinės muziejaus ekspoziciją papildė unikalus eksponatas – iš Lenkijos atkeliavęs žaidimas „Žalia žolė“. Jis turbūt nebūtų užkliuvęs siuntas tikrinusiems pareigūnams, jei ne viduje rasti sintetiniai kanabinoidai.
Konfiskuotas žaidimas
Konfiskuotas žaidimas / Muitinės departamento nuotr.

„Kiek „patobulintas“ stalo žaidimas papildė Muitinės muziejaus ekspoziciją. Atliekant siuntos iš Lenkijos muitinį patikrinimą buvo sulaikyta siunta, kurioje buvo žaidimas su neįprasta sudedamąja dalimi – paketėliu su psichotropinėmis medžiagomis“, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė Muitinės muziejaus.

Paaiškėjo, kad žaidime buvo maišelis su 1,44 g sintetinių kanabinoidų.

„Ką muitininkai daro, jei siuntoje aptinka stalo žaidimą, kurį žaidžiant turi būti rūkoma žolė? – savo paskyroje pranešė ir Lietuvos muitinė. – Konfiskuoja. Ir atiduoda jį eksponuoti Muitinės muziejuje. Kad ir didelis, ir mažas žinotų, jog su narkotikais menki žaidimai.“

Muitinės departamento nuotr./Konfiskuotas žaidimas
Muitinės departamento nuotr./Konfiskuotas žaidimas

Po šiuo įrašu atsirado ir daug pasipiktinusių komentarų, kai kas minėjo, kad atiminėti reikėtų ir siunčiamą „Monopolį“, nes jo prisižaidę vaikai gali užaugti sukčiais

„Kokie šaunuoliai ta Lietuvos muitinė! Konfiskavo stalo žaidimą ir dar pasikomunikavo! Jūs esat šalies pasididžiavimas! Kitą kartą dar stalinę lempą konfiskuokit, nes ją galimą panaudoti kaip pypkę žolei rūkyti“, – rašė Justinas.

Muitinės atstovai komentatoriams priminė, kad žaidimas buvo konfiskuotas dėl viduje rastų psichotropinių medžiagų.

„Justinai, jei lempa bus siunčiama kartu su žole, žinoma, konfiskuosim“, – atsakė Muitinės atstovai.

Patį žaidimą „Grass w Zielone“ („Žalia žolė“ – liet.) galima rasti Lenkijos interneto parduotuvėse už 45 zlotus (10 Eur). Pardavėjai nenurodo, kad jame būtų psichotropinių medžiagų, pridėtos tik žaidimo figūrėlės, lenta ir stiklinė pypkutė.

„Mes neraginame nieko rūkyti ar vartoti kanapes, nes jos vis dar nelegalios mūsų šalyje. Žaidimas netinkamas vaikams iki 3 metų“, – rašoma lenkiškame žaidimo aprašyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius