Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stambus laimikis: muitininkai sulaikė tris vilkikus prikimštus rūkalų už 5 mln. eurų

Paskutinėmis birželio dienomis užfiksuoti trys stambūs sulaikymai, kai rūkalų kontrabandą buvo bandoma įvežti į Lietuvą tarp pjautos medienos, suodžių, plieno miltelių. Sulaikytų cigarečių vertė - daugiau kaip 4 mln. 830 tūkst. eurų, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Birželio 25 d. 23 val. į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos, Lietuvos pilietis R. K. atvyko krovininiu automobiliu su puspriekabe. Transporto priemonė buvo atrinkta ir nukreipta nukreipta detaliam patikrinimui, kur, peršvietę krovinį rentgenu, tarp pjautos medienos lentų muitininkai aptiko ir dėžes su cigaretėmis.

Nustatyta, kad slėpdamas nuo muitinės kontrolės, puspriekabėje, tarp deklaruojamo pjautos medienos krovinio, lietuvis gabeno cigaretes. Šiuo metu vertė nustatinėjama, tačiau jau aišku, kad sulaikyta apie 65 tūkst. pakelių „Minsk“, 325 tūkst. pakelių „Fest“, kurių suma - daugiau nei 1 mln. 350 tūkst. eurų.

Dar vienas stambus cigarečių kontrabandos sulaikymas Raigardo kelio poste – birželio 26 d. Čia muitininkams įkliuvo Lenkijos pilietis, gabenęs krovinį iš Baltarusijos – suodžius, supakuotus į didelius maišus. Patyrusiems muitininkams pirminės apžiūros metu kilus įtarimų, jie krovininį automobilį nusiuntė į Medininkų kelio postą patikrinti rentgenu. Nustatyta, kad puspriekabėje tarp gabenamo krovinio buvo paslėptos nedeklaruotos prekės: apie 650 tūkst. cigarečių pakelių „Minsk“, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis, kurių bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, gali siekti 2 mln. 262 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai dar nebaigė skaičiuoti birželio paskutiniojo savaitgalio sulaikytų cigarečių, kai sekmadienio, birželio 29 d. naktį, Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai, patruliuodami kelyje Jašiūnai – Pirčiupiai, patikrino krovininę transporto priemonę, kur vietoj gabenamo krovinio – legiruotojo plieno miltelių ir granulių – buvo rastos akcizais apmokestinamos prekės: apie 350 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, „Minsk“, „NZ Gold“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis. Preliminari sulaikytų rūkalų vertė gali siekti daugiau, kaip 1 mln. 218 tūkst. eurų.

VIDEO: Muitinės postuose – cigarečių kontrabanda už 5 mln. eurų

Ikiteisminiai tyrimai atliekami Muitinės kriminalinėje tarnyboje Vilniaus skyriuje, tyrimams vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius