Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stiprias narkotines medžiagas Klaipėdoje įgijusi pora aiškinsis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 47-erių metų vyras ir 21-erių metų moteris kaltinami neteisėtai disponavę labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Kaltinamiesiems gresia ilgi metai nelaisvės.
Bylos įkalčiai
Narkotikai (asociatyvi nuotr.) / LKT archyvo nuotr.

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, iš Tauragės rajono kilęs kaltinamasis, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, susitarė su klaipėdiete įvykdyti labai sunkų nusikaltimą.

Įtariama, kad iš įkalinimo įstaigos veikęs vyras suorganizavo narkotinės medžiagos – karfentanilio – įsigijimą iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens, kuris minėtą medžiagą paslėpė sutartoje vietoje. Slėptuvės koordinates 47-erių vyras perdavė laisvėje veikusiai savo pažįstamai, kuri paėmė ten paslėptus kvaišalus. Manoma, kad moteris pagal nuteistojo nurodymus kvaišalus parsigabeno ir laikė savo namuose.

Pernai rugsėjį teisėsaugos pareigūnams patikrinus Klaipėdos gyventojos namus, kratos metu buvo rastas labai didelis kiekis – ne mažiau kaip 0,668 g – karfentanilio. Pažymėtina, kad net ir labai nedideli šios medžiagos kiekiai yra pavojingi ją vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei, nes galimi perdozavimai bei stiprūs organizmo apnuodijimai.

Abiems asmenims pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį. Už šiame straipsnyje numatytas nusikalstamas veikas asmenys gali būti baudžiami laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius