Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stovykloje teisininko galbūt tvirkintos mažametės draugė atskleidė, kas dėjosi mergaičių kambaryje

„Man šokas. Pikta dėl stovyklos vadovybės, kad kažkoks iškrypėlis vaikščiojo po mergaičių kambarius, ėjo maudytis kartu“, – žodžius apie vyrą iš Vilniaus, rugpjūčio 4 d. galimai tvirkinusį tris „Žilvičio“ poilsiavietėje stovyklavusias mažametes, sunkiai rinko devynmetės Tomos (vardas pakeistas) tėtis B.D. 15min jis atskleidė pokalbį su dukra, kuriame – detalės, kas vyko mergaičių kambaryje.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Pirmą kartą apie tai, kas vyksta Klaipėdos rajone veikiančioje moksleivių pajūrio stovykloje „Žilvitis“, B.D. išgirdo paskambinęs dukrai mobiliuoju telefonu. Įsibėgėjus pokalbiui mergaitė užsiminė, kad stovykloje buvo iškrypėlis, lindęs prie jos draugės Mildos (vardas pakeistas).

„Nematei, per televizorių rodė, žinių portalai rašė apie jį“, – informavo devynmetė Toma.

B.D. spėjus pasidžiaugti, kad nenukentėjo bent jau jo dukra, mergaitė pabrėžė: „Aš mačiau. Irgi blogai. Turėjome direktoriui aiškintis. Pirmą kartą nenorėjau kreipti dėmesio, nes bijojau. Po ketvirto karto jau pasakėme direktoriui“.

Mergaitės manė, kad jis – prižiūrėtojas

Policijos duomenimis, incidentas kilo rugpjūčio 4 dieną, kai minimas teisininkas atvežė savo dukrą į moksleivių poilsiavietę „Žilvitis“. Kaip vėliau atskleidė stovyklos direktorius Bronius Kalvaitis, šis asmuo maždaug prieš 10-15 metų pats buvo stovyklos vadovu.

„Supraskite, atvažiavo tėtis ir pasiliko. Labai inteligentiškas, daug pasiekęs, buvęs mūsų darbuotojas. Atrodė labai nuoširdus. Buvo nei šis, nei tas jį išvaryti“, – BNS teigė B.Kalvaitis.

Toma tikino pirmąją dieną šio asmens stovyklavietėje nemačiusi.

„Girdėjau, kad jis pasiliko mūsų stovyklavietėje dėl to, kad norėjo pažiūrėti, kaip dukrai seksis. Kaip prižiūrėtojas vaikščiojo. Vis užsukdavo į mūsų kambarį. Kartais šiaip dėl kažko perspėti, kartais pasilikdavo, atsiguldavo ant lovos“, – teigė kartu su viena iš nukentėjusiųjų šiame tyrime gyvenusi devynmetė Toma.

Mergaitės vyrą laikė prižiūrėtoju, nors vėliau žiniasklaidai stovyklos vadovas pabrėžė, kad šis nebuvo įdarbintas.

Viliojo internetu

Mažamečių pasitikėjimą teisininkas įgijo pasiūlęs joms pasinaudoti internetu.

Vyras vėliau direktoriui teisinosi, kad tik norėjo nubaidyti uodą, buvusį ant mažametės Mildos kojų.

„Atėjo jis į mūsų kambarį. Išgirdo, kad mums reiktų interneto. Sako, duosiu jums jį. Tuomet mes nuėjome pavalgyti, grįžome. Tas vyras paklausė kambario draugės Mildos, kuri šalia manęs gulėjo: „Ar galiu už tavęs atsigulti?“ Milda sėdėjo sukryžiavusi kojas ant lovos. Žaidė žaidimą. Jis atsigulė už jos. Kišo pro šortus į triusikus ranką. Tai darydamas nieko nesakė. Milda nejaukiai jautėsi. O aš mačiau viską. Visos bijojome, labai bijojome. Nežinojome, kas jis toks. Nežinojome, kodėl jis taip daro. Šiaip elgėsi gerai su mumis, internetą davė“, – įvykio detalėmis ėmė dalintis devynmetė.

Pasak jos, vyras vėliau direktoriui teisinosi, kad tik norėjo nubaidyti uodą, buvusį ant mažametės Mildos kojų.

„Būtų greitai tuomet viskas vykę, o vyko labai lėtai“, – prieštaravo Toma.

Mergaitės teigimu, vyras į kambarį užsuko ne kartą ir ne du. Prie draugės Mildos priekabiauta bent keturis kartus. Eidavo jis ir į kitus kambarius.

„Kitas kartas buvo, kai žaidėme sujungtoje lovoje. Gulėjau priešais lovoje, ji buvo sustumta, dvigulė. Žaidėm. Keistai jaučiausi. Aš žiūriu, ką jis daro. O jis atsisuka ir žiūri, ką mes darome. Apsimetu, kad žvalgausi, žaidžiu žaidimą. Tik atsisuku, jis žiūri į mane. Dar pasiūlė jis mums išsimaudyti. Ėjo kartu. Aš bijojau jo labai. Gal žudikas. Davė internetą, dėl to geras“, – sumišusiais jausmais dalijosi Toma.

Kvietė tapti draugais „Facebook“

Mergaitė prisipažino, dar niekam to nesakiusi, tačiau vyras klausinėjęs Mildos, kaip ji „Facebook“ pasivadinusi – norėjo į draugus pasikviesti. Užsukimus į kambarį jis pateisindavo dviem dalykais: norėjo netrukdyti stovyklauti savo dukrai, ir kad internetą duotų, neva, tik joms vienintelėms.

„Kartą sėdėjom ant sujungtos lovos, žaidėm vieną žaidimą. Jis visada eidavo tik pas Mildą ant lovos. Trečią kartą jau atėjo ten, kur mes buvome visos. Atsigulė prie kojų. Milda patraukė kojas arčiau savęs – suglaudė. Jis prašė atglausti kojas. Pakišo rankas po užklotu, kurį mes užsiklojame. Patraukė vienos mergaitės koją, kitos. Vėl glostė Mildos kojas. Tuomet nuėjo pažaisti su kitomis mergaitėmis vieno žaidimo. Apsidžiaugėm, kad išėjo. Įeidavo į kambarį jis tik tuomet, kai Milda būdavo. Kartą pasidairė piktas, nerado jos, išėjo“, – teigė Toma, patikinusi, kad Milda už ją jaunesnė.

Prisiminė ji ir dar vieną nutikimą, kai vyras Mildai masažavo pečius ir klausė, kas nutiko.

„Pasakėm galiausiai apie tai tokiai Vilijai (vardas pakeistas). Ji visad užstoja, eina pasakyt, kad kas tyčiojasi ir pan. iš ko. Vilija atėjo, sako: „Reikia pasakyti apie tai direktoriui, tik parodyk tu man jį“. Nuėjo prie jo ir užuodė stiprų alkoholio kvapą, jo raudonos akys pasidarė. Kai viskas buvo papasakota direktoriui, policija tą vyrą išsivežė“, – tikino Toma.

Jautė, kad kiti apkalba

Mergaitė prisipažino, kad po šio incidento kurį laiką niekas nenorėjo su jomis (kurios pripažintos nukentėjusiosioms – aut. past.) kalbėti. Prasidėjo patyčios, apkalbėjimai.

Pasak jos, vyras „lindo“ prie dar vienos mergaitės, kuri „labai gražiai atrodė“.

„Makiažas, gal dėl to, – spėjo devynmetė. – O trečia, prie kurios „lindo“ jis, tik juokėsi. Nieko negalvojo“.

Visa tai, pasak Tomos, įvyko per vieną dieną. Užeidamas į kambarį vyras neva atsiklausdavo: „Ar ne nuogos?“.

Jaučia, kad tyrimas teismo nepasieks

Išgirdęs šias dukros pasakojamas istorijas, B.D. buvo šokiruotas.

„Iš pradžių net nesupratau, apie ką dukra kalba. Pikta ant stovyklos vadovybės, kad pašalinis atsirado stovykloje, vadovu apsimetė, po kambarius vaikščiojo, maudėsi kartu su mergaitėmis. Prisigerinti prie mažamečių internetu... 7 metų vaikui siūlyti draugystes „Facebook“... Šlykštu! Galvojau, kad koks išsigimėlis krūmuose, kaip būdavo anksčiau, o dukra sako – mano kambaryje”, – nenustojo stebėtis B.D.

Vyras nenori viso to taip lengvai palikti. Sako, kad gal viešumas padės nubausti iškrypėlį. Nurodė jis 15min ir įtariamojo „Facebook“ profilį, tačiau į žurnalistės žinutes teisininkas neatrašė.

„Lietuvoje gyvenu, žinau, kaip tai baigsis. Tikriausiai nenueis iki teismo. Pripažins, kad nieko nenuskriaudė. Manau, nugesins visą istoriją, nes pažinčių kaip teisininkas turi“, – spėjo B.D.

Paklaustas, kaip šiuo metu jaučiasi jo dukra, vyras patikino, kad to paties klausęs jos pačios. Atsakiusi, kad neblogai, bandanti pamiršti tai, ką matė. Stengėsi mėgautis likusiomis dienomis stovykloje. Galiausiai baigėsi ir prasidėjusios patyčių užuomazgos. Po kelių dienų daugelis vaikų ėmė bendrauti ir su nukentėjusia Milda.

Nusprendė nesuimti įtariamojo

15min primena, kad stovyklos direktorius sulaukė vienos iš stovyklaujančių mergaičių mamos skambučio, moteris teiravosi, kas vyksta stovykloje, koks vyras mergaičių kambaryje. Mergaitės pasakojo, kad vyras jas glostė, rodė internetą. Buvo iškviesta policija.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, rugpjūčio 4 dieną Klaipėdos rajono stovyklavietėje savanoriu apsaugininku dirbęs vidutinio amžiaus vyras galbūt atliko tvirkinamuosius veiksmus trims mažametėms, gimusioms 2008, 2005 ir 2008 metais. Jos buvo apklaustos ikiteisminio tyrimo teisėjos.

Klaipėdos rajono stovyklavietėje savanoriu apsaugininku dirbęs vyras galbūt atliko tvirkinamuosius veiksmus trims mažametėms.

Rugpjūčio 7 dieną prokuratūra pranešė nematanti pagrindo suimti vyro ir skyrė švelnesnes kardomąsias priemones: rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą. Jis taip pat įpareigotas registruotis policijoje.

„Nepagalvojęs būčiau, kad tokie dalykai gali atsitikti“, – pripažino stovyklos, kurioje tuo metu poilsiavo apie 360 vaikų, direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius