Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stovyklos auklėtoja nesugebėjo pasakyti pasiklydusių anglakalbių mažamečių vardų

Į sostinės 4-ąjį policijos komisariatą antradienį pristatyti du Naujojoje Vilnioje pasiklydę maždaug trejų metų anglakalbiai berniukai. Atvykusi stovyklos auklėtoja nesugebėjo pasakyti nei vaikų vardų, nei kitų asmens duomenų, painiojosi aiškindama įvykio aplinkybes.
Vaikai
Vaikai. Asociatyvinė nuotr. / Fotolia nuotr.

Antradienį, apie 11.35 val., moteris, važiuodama Stepono Batoro gatve, Naujojoje Vilnioje, ant tilto virš upės pastebėjo bėgiojančius du maždaug trejų metų berniukus.

Moteris neliko abejinga, sustojo, priėjusi prie berniukų juos užkalbino. Nedelsiant paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir pranešė policijai apie situaciją, patvirtino, kad berniukai vieni, kalba angliškai. Pranešėja pasiliko su berniukais ant tilto ir palaukė, kol privažiuos pareigūnai. Berniukai buvo pristatyti į sostinės ketvirtąjį policijos komisariatą.

Komisariate berniukais pasirūpino Viešosios policijos skyriaus vyresnioji specialistė Jelena Bulgakova, kuri informavo apie situaciją Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyrių bei paprašė pagalbos ieškant berniukų tėvų.

Kolegos patruliai per tą laiką surado moterį, pas kurią buvo apsistoję berniukai. Moteris pasisakė esanti stovyklos auklėtoja ir paprašė grąžinti vaikus, tačiau nesugebėjo pasakyti nei vaikų vardų, nei kitų asmens duomenų, painiojosi aiškindama įvykio aplinkybes. Pareigūnei kilo įtarimų, kad moteris gali meluoti, todėl vaikų negrąžino ir nusprendė laukti, kol prisistatys teisėti vaikų atstovai.

Moteris, nieko nepaaiškinusi, išbėgo į komisariato kiemą, vėliau sugrįžusi nurodė vienos iš berniukų mamų telefoną. Pareigūnei paskambinus nurodytu telefonu, atsiliepė vieno iš berniukų mama, pasakė savo bei kito berniuko vardą ir pavardę. Čia pat išaiškėjo, kad kitas berniukas nebuvo jos sūnus. Berniuko mama paaiškino, kad nuo birželio mėnesio jos sūnus lanko stovyklą.

Pareigūnė mamą informavo, kad vaikai pasiklydo išėję iš stovyklos ir paprašė moters padėti išsiaiškinti, kas yra kito berniuko tėvai. Tėvų buvo paprašyta atvykti į komisariatą bei su savimi turėti savo ir sūnaus asmens dokumentus. Moteris netrukus paskambino pareigūnei ir pasakė, kas yra antro rasto berniuko tėvai ir pažadėjo kartu atvykti į komisariatą.

Visą tą laiką su mažamečiais vaikais bendravusios pareigūnės sugalvojo jiems įvairių užsiėmimų, žaidimų, o vaikai į parodytą dėmesį atsakė demonstruodami savo piešimo sugebėjimus.

Atvykus abiejų berniukų tėvams, vaikai buvo itin geros nuotaikos, atrodė patenkinti ir linksmi. Berniukams komisariate atrodė įdomu, jiems patiko leisti laiką kartu su maloniomis pareigūnėmis.

Atvykus tėvams, pareigūnės patikrino asmens dokumentus ir vaikai iškeliavo namo. Tėvai dėkojo pareigūnams už profesionalų darbą ir rūpestingą elgesį su jų atžalomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius