Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Striukę su užrašu „Policija“ vilkėjęs ukmergiškis mosikuodamas rankomis stabdė automobilius

Nubaustas svarbią policininko uniformos dalį neteisėtai vilkėjęs ukmergiškis. Jis aiškino, kad striukę su užrašu „Policija“ užsivilko tik dėl šalčio. Kodėl kelkraštyje mosavo rankomis, vyras dėl girtumo tiksliai nebeprisimena.
Policininkas tikrina vairuotojo dokumentus
Asociatyvinė iliustracija: Ukmergėje besiblaškęs vyras nebent iš tolo priminė tikrą policininką. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ukmergės rajono apylinkės teismas bauda nubaudė T.Č., kuris neteisėtai vilkėjo policininko uniformą ir gatvėje stabdė mašinas.

Baudžiamuoju įsakymu ukmergiškiui buvo skirta 1,3 tūkst. litų. Kadangi asmuo pripažino kaltę, bausmė jam sumažinta trečdaliu – iki 866 litų. Nuteistasis bausmės neskundė, todėl verdiktas įsiteisėjo.

Pasak teismo, T.Č. buvo kaltinamas, kad 2013 metų spalio 5 dieną, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, viešoje vietoje, Kaunas–Ukmergė kelio atkarpoje, ant pėsčiųjų tako, neturėdamas teisės vilkėjo policijos pareigūno uniforminę striukę su skiriamaisiais ženklais bei užrašais „Policija“ ir „Vilnius“.

Vairuotojai, pamatę vyriškį su šia uniformine policijos striuke, mūvintį sportines kelnes ir stabdantį automobilius, pranešė apie tai Ukmergės rajono komisariato pareigūnams.

Jo veiksmai buvo kvalifikuoti kaip valstybės tarnautojo vardo pasisavinimas.

Bylos duomenimis, tądien vyras buvo pas draugą, kur vartojo alkoholinius gėrimus. Jam pasidarė šalta, todėl apsivilko policijos pareigūno uniforminę striukę. T.Č. teigė, jog šią striukę jis turėjo seniai, tačiau nesugebėjo paaiškinti, kodėl nuo jos nebuvo nuimti policijos skiriamieji ženklai.

Po išgertuvių kaltinamasis ėjo kelkraščiu, bet dėl girtumo, tiksliai neprisiminė savo ketinimų. Kaltinamasis nurodė, jog galėjo būti ir taip, kad stabdė pravažiuojančias transporto priemones, arba būdamas neblaivus mosavo rankomis.

Pravažiuojančių automobilių vairuotojai, pamatę vyriškį su šia uniformine policijos striuke, su šviesą atspindinčiu užrašu „Policija“, mūvintį sportines kelnes, ir stabdantį ištiesta ranka automobilius, pranešė Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnams. Nuvykę į įvykio vietą, policininkai T.Č. rado pasislėpusį žolėse, jis turėjo policijos pareigūno uniforminę striukę su skiriamaisiais ženklais bei užrašais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius