Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT baigė ikiteisminį tyrimą dėl korupcijos Kauno suaugusiųjų mokymo centre

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl korupcinių nusikaltimų Kauno suaugusiųjų mokymo centre. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2010 metų vasarą nustačius, kad Kauno suaugusiųjų mokymo centre buvo imami kyšiai už mokinių sėkmingą baigiamųjų egzaminų išlaikymą.
Atlyginimas vokelyje
Kyšis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tyrimo metu taip pat nustatytas piktnaudžiavimo tarnyba atliekant viešąjį pirkimą atvejis ir korupciniai santykiai tarp pačių centro darbuotojų, t.y. darbuotojai, mokėdami kyšius centro vadovui, užsitikrindavo geresnes darbo sąlygas.

Įtarimai šioje baudžiamojoje byloje pareikšti keturiems šio centro darbuotojams: centro vadovui V. V., A. V. ir L. A. – dėl kyšininkavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 225 straipsnio 1, 2 dalys), V. G. – dėl piktnaudžiavimo (BK 228 str. 2 d.). Taip pat šio mokymo centro darbuotojui L. A. ir piliečiui P. K. inkriminuojamas papirkimas (BK 227 str. 2d.).

Ikiteisminio tyrimo metu šeši asmenys prisipažino papirkę minėtus Kauno suaugusiųjų mokymo centro darbuotojus, todėl buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą (BK 40 str.). Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius