Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21 /12:16

STT: Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus direktorius įtariamas piktnaudžiavimu

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyboje atliekant ikiteisminį tyrimą, pareikšti įtarimai VšĮ Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus, kurio dalininkai Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, direktoriui Viktorui Dainiui ir vienos privačios bendrovės direktoriui, – pranešimu spaudai informuoja STT.
Licėjaus vadovas Viktoras Daunys
Licėjaus vadovas Viktoras Daunys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus direktorius V.Daunys įtariamas piktnaudžiavimu (BK 228 str. 2 d.), neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimu (BK 215 str. 1 d.) ir dokumentų klastojimu (BK 300 str. 1 d.).

Privačios bendrovės direktorius įtariamas dokumentų klastojimu (BK 300 str. 1 d.).

Pirmadienį licėjuje ir bendrovėje atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai. Abu įtariamieji buvo sulaikyti, po apklausų išleisti namo, abiem paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Antradienį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos nutartimi licėjaus direktorius V.Daunys nušalintas nuo direktoriaus pareigų 3 mėnesiams.

Jis pats plačiau situacijos komentuoti teigė negalintis, tačiau sakė nesijaučiantis kaltas dėl jam pareikštų įtarimų.

„Nesijaučiu (padaręs pažeidimų – BNS). Galbūt viršijau truputėlį savo įgaliojimus“, – BNS pripažino V.Daunys.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

15min susisiekus su Danguole Žekevičiene, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus direktoriaus pavaduotoja ugdymui, ši patikino, kad licėjus nėra gavęs jokio oficialaus rašto dėl V.Daunio nušalinimo ar atliekamo tyrimo.

„Esame visiškoje nežinioje. Supratome tik tai, kad kažkas vyksta, kad institucijos atlieka kažkokį tyrimą – daugiau nieko. Mane tikrai nustebino ši žinia. Neturime jokios papildomos informacijos. Nežinome ir to, kas pavaduos direktorių nušalinimo metu – turėtumėte kreiptis į Švietimo skyrių“, – patikino D.Žekevičienė.

Pasak jos, pastarąjį kartą licėjaus direktorius įstaigoje lankėsi kovo 20-ąją.

„Šiandien iš STT sulaukėme oficialaus pranešimo apie pareikštus įtarimus ir nušalinimą nuo pareigų. Kol kas daugiau informacijos apie tai neturime. Esame pasiruošę bendradarbiauti su teisėsauga, suteikti visą reikiamą informaciją ir pagalbą, kad tyrimo metu būtų atsakyti visi klausimai.

Teismas nušalino direktorių nuo pareigų. Licėjui laikinai vadovaus jo pavaduotoja. Pareiškus įtarimus nematome jokių galimybių, kad po tyrimo direktorius tęstų šias pareigas toliau“, – 15min teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus yra dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius