Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: Kaune – ikiteisminis tyrimas dėl galimo FNTT tyrėjo ir advokato piktnaudžiavimo

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo advokato ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrėjo piktnaudžiavimo, BNS antradienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
fntt-pristate-informacija-apie-tyrima-del-galimo-sukciavimo-ortopedine-iranga-prekiaujanciose-bendro-5db2b0ebf0292
FNTT

FNTT pranešė nedelsdama pradėjusi tarnybinį patikrinimą dėl galimo pareigūno vardo pažeminimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Sprendžiamas jo nušalinimo nuo atliekamų pareigų klausimas.

„Atliekant ikiteisminį tyrimą, susijusį su FNTT pareigūnu, mes aktyviai bendradarbiaujame su STT ir teikiame visą reikalingą informaciją. Iškart buvo pradėtas vidinis tarnybinis patikrinimas, vertinama visa tyrėjo veikla, anksčiau priimti sprendimai bei veiksmai atliekant ikiteisminius tyrimus“, – sakė FNTT direktorius Rolandas Kiškis.

STT atliekamame Kauno apygardos prokuratūros vadovaujamame tyrime FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjas V. M. įtariamas dėl piktnaudžiavimo, o Marijampolėje veikiantis advokatas V. P. – dėl padėjimo piktnaudžiauti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, FNTT tyrėjas galimai neteisėtai atskleidė advokatui ikiteisminio tyrimo duomenis, tarėsi su juo, kaip fiziniam asmeniui padėti išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Kaip BNS informavo STT, siekiant surinkti tyrimui reikšmingų dokumentų, pirmadienį atliktos kratos įtariamų asmenų darbo vietose. Jie sulaikyti nebuvo.

Pasak R. Kiškio, FNTT bus stiprinama imuniteto funkcija užtikrinant korupcijos prevenciją bei korupcinio pobūdžio veikų atskleidimą tarnybos viduje. Tam bus skiriamas ypatingas dėmesys ir stiprinami Imuniteto skyriaus pajėgumai, kad pareigūnų galimo piktnaudžiavimo bei korupcijos atvejai nepasikartotų.

FNTT pranešime pabrėžiama, jog bet kokia veikla, prieštaraujanti skaidrumo ir sąžiningumo principams, nėra ir nebus toleruojama, o tai vykdę asmenys teisės aktų nustatyta tvarka šalinami iš vidaus tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius