Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

STT sulaikė kyšininkavimu įtariamą Skuodo rajono savivaldybėje dirbantį T.Bagočių

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį praneša sulaikusi Skuodo rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėją Tomą Bagočių. Jam pareikšti įtarimai kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, veikimu bendrininkų grupėje ir dokumentų klastojimu.
Tomas Bagočius
Tomas Bagočius / Skuodas.lt nuotr.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad T.B. už piniginį atlygį parengdavo pastatų statybos ar rekonstrukcijos projektus, nurodydamas tikrovės neatitinkančią informaciją, kad projekto autoriai ir projekto vadovai yra kiti asmenys. Vėliau įtariamasis pritardavo savo paties parengtiems projektams ir išduodavo statybą ar rekonstrukciją leidžiantį dokumentą“, – teigia STT.

T.Bagočiaus darbo ir gyvenamojoje vietoje STT atliko kratas.

Dar dviem asmenims, STT tikinimu, pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti ir klastoti dokumentus bei papirkimo: „Visi trys įtariamieji yra sulaikyti“.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą už kyšininkavimą asmuo gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų, už piktnaudžiavimą – bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų, už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius