Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT sulaikė Panevėžio savivaldybės administracijos direktorių S.Karčinską

Korupcijos ryšius Panevėžio miesto savivaldybėje narpliojanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė savivaldybės administracijos direktorių Stasį Karčinską.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Lapkričio 18-23 dienomis S.Karčinsko darbotvarkėje buvo numatyta išvyka į užsienį - valdininkas rengėsi dalyvauti 20-ajame kino festivalyje Vokietijos mieste Liūnene ir aptarti tolimesnio Panevėžio ir Liūneno miestų bendradarbiavimo klausimus.

Tačiau į darbą trečiadienį atėję savivaldybės administracijos darbuotojai suprato, kad kino filmų Vokietijoje direktoriui nepavyks pamatyti - jo kabinetą užantspaudavo STT agentai, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Praėjusią savaitę dėl galimo kyšininkavimo teisėsaugai įkliuvo Panevėžio vicemeras Kastytis Vainauskas.

STT lapkričio 10 dieną pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžio vicemero K.Vainausko galimos nusikalstamos veiklos.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ laikinai sustabdė K.Vainausko narystę partijoje, o teismas valdininką leido suimti 15 parų.

Įtariama, kad vicemeras paėmė 5000 litų kyšį. Esą jis davė neteisėtus nurodymus savivaldybės administracijos darbuotojams, kad šie kai kam greičiau išduotų statybos leidimą. Vicemeras šiuos įtarimus neigia.

Po to jo namuose ir darbo kabinete STT Panevėžio valdybos agentai atliko kratas. Teisėsaugos pareigūnai teigia, kad ardydami kyšininkavimo sistemą gali pričiupti ir daugiau nesąžiningų valdininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius