Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT sulaikė Šiaulių ligoninės vadovus, kurie įtariami pelnęsi iš korupcinių schemų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai atlieka tyrimą dėl plačiai paplitusios korupcijos Šiaulių ligoninėje. STT pareigūnai surinko pakankamai duomenų apie ne vieną šios ligoninės vadovų sugalvotą ir veikusią korupcinę schemą, taikytą siekiant pasipelnyti ir iš kyšių, ir iš ligoninės biudžeto lėšų.
Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius.
Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius.

STT pranešė, kad Šiaulių valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neskaidriai Respublikinėje Šiaulių ligoninėje vykdytų viešųjų pirkimų.

Kaip įtariama, vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai.

Ligoninės nuotr./Respublikinė Šiaulių ligoninė
Ligoninės nuotr./Respublikinė Šiaulių ligoninė

Taip pat tiriamos aplinkybės dėl ligoninės lėšomis įsigytų ir pasisavintų įvairių brangių daiktų bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

Tirdami galimus korupcinius nusikaltimus, šiandien STT pareigūnai sulaikė ligoninės generalinį direktorių, strateginio valdymo direktorę ir infrastruktūros direktorių.

Tirdami galimus korupcinius nusikaltimus, antradienį STT pareigūnai sulaikė ligoninės generalinį direktorių Petrą Simavičių, strateginio valdymo direktorę Aušrelę Šalkauskienę ir infrastruktūros direktorių Vygentą Jocių.

Šie asmenys įtariami piktnaudžiavimu tarnyba, siekiant asmeninės naudos, kyšininkavimu ir kitais nusikaltimais.

Įtariamųjų darbo vietose ir jų namuose atliktos kratos.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Respublikinės Šiaulių ligoninės nuotr./Aušrelė Šalkauskienė
Respublikinės Šiaulių ligoninės nuotr./Aušrelė Šalkauskienė
Respublikinės Šiaulių ligoninės nuotr./Vigentas Jocius
Respublikinės Šiaulių ligoninės nuotr./Vygentas Jocius

Sveikatos apsaugos ministrė teigia, kad iki šiol ligoninės veikla jai nekėlė įtarimų dėl lėšų įsisavinimo skaidrumo.

„Jokių įtarimų tikrai nebuvo, apie pareigingumą, drausmingumą – tai, žinote, kiekviena gydymo įstaiga turi savo trūkumų, kuriuos mes ir nurodome, bet tai tikrai nebuvo susiję su viešaisiais pirkimais ar statybomis, nes tos lėšos, kurios būdavo skiriamos šiai ligoninei, jos būdavo laiku įsisavinamos“, – žurnalistams antradienį sakė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, kurią cituoja BNS.

Tikėtina, kad laikinai Šiaulių ligoninei vadovaus medicinos direktorė Vaiva Makštutienė. Šiandien ji išvyko anksčiau suplanuoto vizito į Sveikatos apsaugos ministeriją.

V.Makštutienė paprastai pavaduodavo P.Simavičių, kuomet šis išvykdavo arba atostogaudavo. Ligoninės atstovė spaudai tvirtino, kad ligoninėje darbas vyksta įprastu režimu.

Bendrovė „Colis“, kuri dažnai laimi ligoninės skelbiamus konkursus, buvo įtariama keletą metų vežusi į P.Simavičiaus sodybą dujas už dyką.

P.Simavičius  Šiauliuose dirba nuo 1972-ųjų, ligoninei vadovauja jau 20 metų. Visą šį laikotarpį jo veiklą ir privatų gyvenimą persekioja skandalai.

2009 metais buvo paskaičiuota, kad P.Simavičiaus alga didesnė už šalies prezidento ir viršija 20 tūkst. litų. Per tuos metus vadovo atlyginimas viršijo ketvirtį milijono litų.

Taip pat 2009 metų pradžioje ligoninės skyriams pradėjo vadovauti jo artimieji — sūnus ir marti. Akušerijos ir ginekologijos klinikos Ginekologijos skyriaus vedėju tapo sūnus Andrius Simavičius.

Po poros mėnesių Ambulatorinės reabilitacijos centro vadove tapo P.Simavičiaus marti Aurelija Simavičienė. Tuomet medikų bendruomenė kalbėjo, jog dalyvauti minėtų pareigų konkursuose  kitiems tiesiog buvo uždrausta.

Pernai P.Simavičius įsivėlė į dujų skandalą. Jis savo namuose įsirengė dujų saugyklą su katilu.  Bendrovė „Colis“, kuri dažnai laimi ligoninės skelbiamus konkursus, buvo įtariama keletą metų vežusi į P.Simavičiaus sodybą dujas visiškai už dyką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius