-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT sulaikė UAB „Vilniaus vandenys“ vadovus (atnaujinta 18.20 val.)

Pirmadienį specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo ir dokumento suklastojimo, sulaikė UAB „Vilniaus vandenys“ vadovus, teigiama STT išplatintame pranešime spaudai.
Bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Darius Norkus
Bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Darius Norkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pareigūnai sulaikė generalinį direktorių D. N., pardavimų ir rinkodaros direktorių N. L., aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininką T. B. ir konsultantą viešųjų pirkimų klausimais S. L.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pareigūnams surinkus duomenų, kad UAB „Vilniaus vandenys“ vadovai galimai kyšininkavo ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, UAB „Vilniaus vandenys“ organizuojant bei vykdant viešuosius darbų ir paslaugų pirkimus.

Atlikus kratas ir tyrimui reikalingų dokumentų poėmius, UAB „Vilniaus vandenys“ vadovai pristatyti į STT patalpas, pranešimų apie įtarimą padarius nusikalstamas veikas, nustatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 3 dalyje (kyšininkavimas) ir 228 straipsnio 1 dalyje (piktnaudžiavimas), įteikimui ir apklausai.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Papildyta 18.20 val.: Vilniaus meras Vilius Navickas naujienų portalui 15min.lt sakė, kad apie UAB „Vilniaus vandenys“ vadovų sulaikymą sužinojo prieš keliolika minučių.

„Ką čia galiu pasakyti? Vadinasi, gerai dirba tarnybos. Visada sakydavau, kad kuo daugiau paslaugų pirksime iš rinkos, per konkursus, tuo mažiau mūsų įmonės galės užsiimti neskaidriais dalykais“, – sakė V.Navickas.

Jis dar nežinojo, kas vadovaus bendrovei, kol vadovai sulaikyti, tačiau svarstė, kad rytoj turėtų susirinkti ir šį klausimą išspręsti bendrovės valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius