Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 19 /14:48

STT: sulaikytas kyšio ėmimu įtariamas Kelmės rajono meras Vaclovas Andrulis

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą antradienį pranešė sulaikę dėl kyšininkavimo įtariamą Kelmės rajono savivaldybės merą Vaclovą Andrulį.
Vaclovas Andrulis
Vaclovas Andrulis / Kelme.lt/Vaidos Sutkienės nuotr.

Meras, pasak STT, įtariamas reikalavęs 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant savivaldybės viešųjų erdvių sutvarkymo projektą.

Antradienį, kaip įtariama, priėmęs dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų, meras buvo sulaikytas STT pareigūnų.

Atliekant tyrimo veiksmus STT pareigūnai iš Kelmės rajono savivaldybės nurodė paėmę reikšmingus dokumentus, atliko kitus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė BNS informavo, kad sulaikytas meras dar nėra apklaustas, o klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo ir nušalinimo turėtų būti sprendžiamas artimiausiomis dienomis.

Mero pavaduotojas Egidijus Ūksas apie situaciją dėl sulaikymo ir tyrimo teigė žinantis tik tiek, kiek pranešė STT.

„Galiu tik tiek pasakyti, kiek žinau iš oficialios STT informacijos STT tinklalapy“, – 15min komentavo jis ir tenurodė, kad jo paties pareigūnai neapklausė.

V.Andrulis meru išrinktas praėjusiais metais vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose, jį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija.

Kelmės rajono savivaldybės vadovybė stebisi mero sulaikymu

Kelmės rajono savivaldybės vadovybė stebisi mero Vaclovo Andrulio sulaikymu – vicemeras konservatorius E.Ūksas teigia nieko nežinantis, o administracijos direktorius Stasys Jokubauskas sako, kad mero sulaikymas jam buvo staigmena.

E.Ūksas teigė, kad dar antradienį iki pietų buvo susitikęs su meru viename pasitarime, tad meras galėjo būti sulaikytas per pietų pertrauką.

„Šiandien iki pusės 12 buvom pasitarime dėl vieno renginio, čia viskas įvyko, kaip suprantu, pietų pertraukos metu“, – pasakojo E.Ūksas.

Tuo metu administracijos direktorius S.Jokubauskas sako, kad mero sulaikymas jam buvo staigmena.

„Nežinau, dirbant su žmogumi, matai, kaip jis elgiasi, ar buvo tokie panašūs kažkokie požymiai. Absoliučiai nieko, neįtikėtina“, – BNS teigė administracijos vadovas.

Jis teigė, kad 11 valandą buvo susitikęs su meru ir Šaukėnų seniūnu.

„Mes 11 valandą su seniūnu turėjom susitikimą su meru jo kabinete ir po to, po pietų, perskaitėm tokią informaciją. Su seniūnu sprendėm teritorijų planavimus dėl gyventojų nepasitenkinimo“, – sakė S.Jokubauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius