-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: Utenos atliekų tvarkymo centro direktorius įtariamas korupcija

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria galimą korupciją Utenos atliekų versle - įtarimai pareikšti Utenos regiono atliekų centro (URATC) direktoriui socialdemokratui, vienos uždaros akcinės bendrovės vadovui bei šios bendrovės darbuotojui.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip informavo tarnyba, URATC direktoriui įtarimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo, įmonės vadovui – dėl papirkimo, abu asmenys sulaikyti dviems paroms. Įtariama, jog už atlygį URATC vadovas priėmė palankius bendrovei sprendimus konkurse statyti atliekų rūšiavimo gamyklą Utenoje.

URATC vadovauja Mindaugas Bobelis. Centras nurodo 2013-aisiais pasirašęs dvi komunalinių atliekų mechaninio ir biologinio apdorojimo įrenginių projektavimo ir statybų sutartis su įmone „Manfula“, sutarčių bendra vertė - 13,6 mln. eurų. Įmonei vadovauja Virginijus Štiormeris.

STT teigia, jog surinkta pakankamai duomenų, jog Utenos apskrities savivaldybių įsteigto atliekų tvarkymo centro direktorius, siekdamas turtinės naudos „neteisėtai sudarė palankias sąlygas vienai uždarajai akcinei bendrovei vykdyti eksploatuojamų mechaninio ir biologinio apdorojimo įrenginių techninę priežiūrą“.

Tarnybos duomenimis, bendrovė už palankų sprendimą 2016-2017 metais URATC direktoriui atsilygino darbais ir įranga jo statomame name.

STT pareigūnai atliko kratas URATC ir minėtos įmonės patalpose, taip pat įtariamųjų namuose.

M.Bobelis yra Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Utenos skyriaus narys. Partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad jo narystė partijoje bus stabdoma.

„Čia nėra jokių abejonių - narystė bus stabdoma“, - BNS sakė LSDP vadovas.

URATC valdybos pirmininkė, Zarasų rajono Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėja Valentina Raubiškienė sako, kad valdyba dar šią savaitę turėtų rinktis ir nagrinėti situaciją, tačiau ar bus priimami sprendimai dėl M.Bobelio dar negalėjo pasakyti.

„Jį, aišku, valdyba gali jį atšaukti, yra atšaukimas arba nesant jo kaltės, arba esant. Kadangi kaltė dar neįrodyta, Akcinių bendrovių įstatymas sako, kad norint atšaukti be kaltės, reikia kviesti valdybą, jis turi dalyvauti valdybos posėdyje. Gal jis ir pat atsišauks, bet, kiek žinau, jis dviem parom sulaikytas. Tad valdyba spręs“, - BNS sakė ji.

Statybos įmonei „Manfula“ šią savaitę iškelta bankroto byla. Tokį sprendimą priėmė Kauno apygardos teismas, tenkinęs „Sodros“ ieškinį. „Sodra“ nurodė, jog įmonė skolinga 64,5 tūkst. eurų. „Sodros“ duomenimis, įmonėje dirbo 34 darbuotojai.

Finansinės ataskaitos už 2016 metus bendrovė Registrų centrui nėra pateikusi. 2015-aisiais jos apyvarta siekė 13,5 mln. eurų, ji uždirbo 212,5 tūkst. eurų grynojo pelno.

STT pažymi, jog atliekų tvarkymas yra viena prioritetinių sričių nacionalinėje kovos su korupcija programoje, nuo 2010-ųjų STT beveik kasmet pradeda ikiteisminius tyrimus, susijusius su atliekų tvarkymu, 12 asmenų yra nuteisti ir pripažinti kaltais dėl korupcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius