Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: Vilniaus advokatui pareikšti įtarimai dėl kyšio: 10 000 eurų paėmė, planavo dar 100 000

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti vienam Vilniuje veikiančiam advokatui.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Nuotrauka iš stt.lt

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, advokatas iš savo ginamojo per kitą asmenį galimai pareikalavo ir priėmė 10 000 Eur kyšį. Įtariama, kad už kyšį advokatas pažadėjo pasinaudoti savo pažintimis ar kita įtaka, kad ginamajam nebūtų pratęstas suėmimo terminas.

Taip pat advokatas galimai pareikalavo 100 000 Eur kyšio, už kurį ateityje pažadėjo paveikti teisėjus ar prokurorus, kad ginamajam būtų sutrumpintas laisvės atėmimo terminas.

Atlikti procesiniai veiksmai, kratos įtariamojo gyvenamojoje ir darbo vietose. Vilniuje veikiančiam advokatui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Šiaulių valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius