Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentę gąsdinęs parduoti kaip sekso vergę ir reikalavęs pinigų dvidešimtmetis sulaukė bausmės

Atvykusią mokytis į Panevėžį merginą bauginęs parduoti ir reikalavęs pinigų dvidešimtmetis turto prievartautojas sulaukė lygtinės vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmės, taip pat jis įpareigotas atlikti 40 valandų nemokamų darbų – tokį nuosprendį išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą priėmė miesto apylinkės teismas.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, bylos duomenimis, pernai pavasarį Panevėžio Skaistakalnio parke D.Š, susipažinęs su jauna mergina, atvykusia mokytis į Panevėžį, kartu su bendrininkais nutarė prasimanyti pinigų skoloms atiduoti. Kartu su bendrininku D.Š. ne vieną kartą atakavo merginą reikalaudami pinigų, papuošalų ar kitų vertingų daiktų. Buvo reikalauta sumokėti vieną tūkstantį litų, vėliau perduoti 500 litų ir pusantro tūkstančio litų vertės televizorių.

Nukentėjusiajai buvo siunčiamos grasinamojo pobūdžio žinutės į mobiliojo ryšio telefoną. Turto prievartautojas ir jo bendrininkai, susitikę su nukentėjusiąja, reikalaudavo sumokėti ir grasindavo, kad ji gali būti prievarta išvežta į Olandiją dirbti prostitute, kaip ir kitos į užsienį parduotos merginos.

Turtą prievartauti sumanę jaunuoliai tikėjosi, kad iš provincijos mokytis atvykusi nedrąsi mergina kentės psichologinę prievartą, niekam nesiskųs ir gaus jiems pinigų už tariamą skolą, tačiau nukentėjusios merginos pažįstami kreipėsi į pareigūnus.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius teigė, kad turto prievartavimu kaltinamas jaunas vaikinas, susitaręs su bendrininkais prasimanyti pinigų, vertė nukentėjusiąją perduoti turtą – dideles pinigų sumas ir brangius daiktus, nors tam neturėjo jokio teisėto pagrindo.

Tačiau teismas, atsižvelgęs, kad D.Š. nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, įvertinęs nusikaltimo pobūdį ir pasekmes, kaltinamojo amžių, jo socialinius ryšius, šeimyninę padėtį, visas bylos aplinkybes, padarė išvadą, kad bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo. Todėl buvo paskirtos baudžiamojo poveikio ir elgesio apribojimo priemonės, kurių turėtų pakakti kaltinamojo D.Š. asmenybei taisyti.

Teismas, atidėjęs paskirtos bausmės vykdymą vieneriems metams ir įpareigojęs per visą laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms, taip pat paskyrė D.Š. baudžiamojo poveikio priemonę – per pusmetį atlikti 40 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose ir organizacijose.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnai.

Įstatymas tam, kas, neturėdamas teisėto pagrindo ir grasindamas panaudoti fizinį ar psichinį smurtą, savo ar kitų asmenų naudai vertė kitą asmenį perduoti turtą arba kitokiu būdu padarė jam didelės žalos, numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių, aštuonerių ar dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius