Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Studentė iš Elektrėnų sulaukė bausmės už policijos ir žurnalistų įžeidinėjimą internete

Studentė iš Elektrėnų, internete parašiusi įžeidžiančių komentarų apie policiją ir laikraščio redakciją, sulaukė bausmės – jos veiksmai įvertinti kaip nedidelis chuliganizmas.
Elektrėnų policija
Elektrėnų policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vietos laikraštis aprašė Elektrėnų policijos komisariato veiklos rezultatus. Straipsnis buvo skelbiamas ir laikraščio internetinėje svetainėje.

Kaip vėliau nustatė policija, studentės komentarai elektroninėje, viešoje erdvėje yra užgaulūs, jos pareiškimų kontekstas įžeidė ir policijos pareigūnus, ir laikraščio redakcijos darbuotojus. Policijos vertinimu, savo veiksmais mergina visuomenėje skatino nesaugumo jausmą, darė neigiamą įtaką nepilnamečiams, kurstė nesantaiką, grasino žurnalistams ir visu tuo pažeidė viešąją tvarką bei žmonių rimtį.

Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžejus Grudinskis BNS sakė, kad merginos pyktį sukėlė policijos veiksmai – ji manė, kad policija blogai pasielgė su jos giminaičiais, neteisėtai patraukė juos atsakomybėn.

„Kartais viešoje erdvėje nuomonės išreiškimas perauga į viešus įžeidinėjimus“, – BNS sakė policijos komisariato vadovas.

Studentė už neteisėtus veiksmus buvo nubausta pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 straipsnį, kuris numato atsakomybę už nedidelį chuliganizmą.

Kovo 22 dieną policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens įžeidimo – dėl komentarų, paskelbtų Elektrėnų savivaldybės laikraščio interneto svetainėje. Komentarai vertintini kaip nepadorūs ir užgaulūs.

Šiuo atveju Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai taip pat nustatė Elektrėnų savivaldybės gyventojui priklausantį kompiuterį, kuriuo naudojantis nederami komentarai buvo paskelbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius