-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų košmaras LSMU bendrabutyje: nelaiku prasidėję remontai ir dingę daiktai

Iš po trumpų atostogų sugrįžę į 5-tąjį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) bendrabutį Kauno Sukilėlių prospekte, studentai aiktelėjo: dvyliktajame aukšte virė remontai, o kambariuose trūko nuosavų daiktų. Jaunuoliams nebuvo suteikta galimybė prieš išvykstant juos persinešti į saugesnę vietą, o apie iškraustymą skelbimu pranešta tuomet, kai jų bendrabutyje nebebuvo.
LSMU medicinos akademijos bendrabutis Nr.5
LSMU medicinos akademijos bendrabutis Nr.5 / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Apie remontus buvo kalbama jau seniai, bet juos pradėti vis atidėliota. Tikslios datos niekas nežinojo. Sausio 22 dieną prasidėjo skolų savaitė, o tai daugeliui studentų reiškė atostogas. Pasiėmę tik svarbiausius daiktus, mes išvažinėjome po gimtuosius miestus. Ir tik grįžę sužinojome, kad remonto darbai jau prasidėję“, – situaciją nupasakojo viena iš bendrabučio gyventojų.

Spintoje buvo likę tik išrausti drabužiai, kurie, matyt, vagims neįtiko.

Tačiau labiau už pačią statybinę betvarkę, studentus šokiravo tai, kad jų kambariuose trūko asmeninių daiktų: kvepalų, vitaminų ar indų, virdulio, lygintuvo ar net čiužinuko. Taip pat pavogtas ir maistas.

„Spintoje buvo likę tik išrausti drabužiai, kurie, matyt, vagims neįtiko. Informavus apie tai bendrabučio administratorę, jos reakcija nustebino: „Kabink skelbimą ant sienos“. Jokio susirūpinimo, jokio dėmesio, jokios pagalbos. Visiškas abejingumas!“, – teigė studentė Ieva.

Nuėjusi prie sienos, ant kurios administratorė liepė pakabinti skelbimą, mergina išvydo ne vieno studento ant lapų išdėstytą prašymą grąžinti dingusius daiktus.

„Kas tai padarė? Kokiu tikslu administratorė leido pradėti remontus, kai daugelis studentų yra išvykę ir palikę savo daiktus kambariuose? Gal ji žino, kas tai padarė? Gal ji specialiai laukė, kol studentai išvyks ir tada galės įleisti statybininkus?

O gal tai vis dėlto statybininkų darbas? O gal pačių studentų? Bet ką tai tuomet pasako apie ten gyvenančius būsimus medikus ar farmacininkus? Ką tai pasako apie patį universitetą, kuris nesiima jokių veiksmų?“, – klausimą po klausimo kėlė studentė.

Tačiau į juos atsakymų negavo. Ieva tikisi, kad vagims prabils sąžinė ir jie grąžins pavogtus daiktus, studentams dar nesikreipus į policiją. Pirmadienį bendrabučio gyventojai organizuoja susirinkimą, kurio metu spręs, ką daryti toliau.

5-ojo LSMU bendrabučio administratorė Birutė Ambrazevičienė su 15min žurnalistais taip pat nebuvo kalbi.

„Studentai apie būsimus remontus buvo informuoti iš anksto. Pirmą kartą – dar prieš pusmetį. Skelbimai buvo iškabinti prieš mėnesį. Jie visi viską žinojo. Bus išspręstas šis klausimas. Šios temos viešinti nenoriu. Ačiū“, – ištarusi tai, administratorė baigė pokalbį.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./LSMU medicinos akademijos bendrabutis Nr.5
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./LSMU medicinos akademijos bendrabutis Nr.5

Panašiai kalbėjo ir bendrabučio sargė-budėtoja. Moteris teigė, kad 12-tame aukšte gyvena tik lietuviai. Ir kai buvo remontuojami kiti aukštai, niekas niekam nedingo.

„Reikia saugoti savo daiktus. Problemiški tie studentai. Prisigeria, daiktus išmėto patys, o po to aiškina, kad kažkas pavogė. Nėra čia vagių ir nėra kam čia tuos daiktus vogti. Apie remontus jie buvo informuoti, lai nemeluoja“, – griežtai nutęsė budinčioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius