-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šturmą Garliavoje dėl mergaitės surengę pareigūnai – nepersistengė

Teismas paskelbė, kad paimdami mergaitę iš Neringos Venckienės pareigūnai neviršijo įgaliojimų.
Klonio Policininkai palieka Klonio gatvę
Policininkai palieka Klonio gatvę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pernai gegužę vykdydami priverstinį vaiko perdavimą motinai Laimutei Stankūnaitei, valstybės tarnautojai ir pareigūnai savo įgaliojimų neviršijo, trečiadienį konstatavo Klaipėdos apygardos teismas.

Tokią išvadą anksčiau buvo padarę ir Klaipėdos apygardos prokurorai, nutraukę ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo.

Dėl įgaliojimų viršijimo ir prievartos naudojimo į teisėsaugą buvo kreipusis laikinoji mergaitės globėja Neringa Venckienė.

Uostamiesčio teismas, remdamasis vaiko perdavimo motinai procedūroje dalyvavusių asmenų parodymais, teismo priimtais procesiniais dokumentais ir pernai gegužės 17 dienos įvykio vaizdo įrašais bei kitais byloje esančiais dokumentais, pritarė žemesniojo teismo padarytoms išvadoms, kad priverstinė vaiko perdavimo motinai procedūra vykdyta tiksliai laikantis įstatymo reikalavimų. Joje dalyvavę pareigūnai vykdė teisėtus antstolės nurodymus, šalindami kliūtis teismo sprendimui įvykdyti, ir jokių įstatymo reikalavimų pažeidimų nepadarė, pranešė teismas.

VIDEO: Iš Kedžių namų išnešama Laimutės Stankūnaitės dukra

„Priverstinio vaiko perdavimo motinai proceso metu prieš vaiką nebuvo pavartota nei fizinė, nei psichologinė prievarta“, – pabrėžė Klaipėdos apygardos teismas.

Tuo metu iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų teismas nustatė, kad vaiko perdavimo metu laikinoji globėja N.Venckienė nepaisė antstolės reikalavimų netrukdyti vykdyti teismo sprendimą ir aktyviai tam priešinosi, todėl prieš ją atlikti prievartiniai veiksmai, tačiau tik tokie ir tik tokia apimtimi, kiek tai buvo būtina.

Ši apygardos teismo nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš tetos namų Garliavoje ir perduota motinai. Jos abi tebesaugomos valstybės, judviejų gyvenamoji vieta slepiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius