Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su 400 „ratų“ į festivalius išsiruošęs vilnietis: „Važiavau gerai praleisti laiko“

Sostinės gyventojas Edvinas Juodis teisme įrodinėja praėjusiais metais dviejų festivalių metu ketinęs pats suvartoti per 400 ekstazio tablečių. Abu kartus perkant narkotikus jam talkinęs Andžejus Zinkevičius teisme tikino, kad toks kiekis atrodo normalus, ir nekėlė minčių, kad pažįstamas ketino tabletes platinti.
Edvinas Juodis ir Andžej Zinkevič
Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama narkotikų prekybos ir smurto byla / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėjo dviejų vilniečių A.Zinkevičiaus (gim. 1998 m.) ir E.Juodžio (gim. 1998 m.) bylą. Vaikinai kaltinami narkotinių medžiagų platinimu, jų laikymu, sveikatos sutrikdymu bei neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ir sprogstamaisiais ginklais.

Susipažino lošdami

Abu kaltinamieji tikina susipažinę „TOP Sport“ lošimo namuose. Teismo procese užfiksuota, kad vaikinai asmeniškai nebendravo ir susitiko tik atsitiktinai.

Glaudesnius ryšius jaunuoliai palaikė tik tada, kai E.Juodis nusprendė įsigyti psichotropinių medžiagų. A.Zinkevičius pats vartojo narkotikus ir pažinojo jų tiekėją, tad nusprendė pagelbėti.

Ikiteisminiame tyrime surinktais duomenimis, pirmąjį kartą E.Juodis už 350 eurų įsigijo per 100 vienetų narkotinį poveikį turinčių ekstazio tablečių. Kaltinamasis šias tabletes gabeno į Molėtų rajone vykstantį festivalį „Sūpynės“.

Vaikinas minėjo, jog visos narkotinės medžiagos buvo skirtos asmeniniam naudojimui. Tik vėliau jam kilo mintis „pavaišinti“ draugus ir kitus šventės dalyvius, nes pačiam narkotikai pasirodė per veikūs.

Aš esu sportuojantis žmogus, tačiau leidžiu sau per metus suvartoti keletą tablečių. Tai per savo gimtadienį, per Naujus metus, per kitas šventes.

E.Juodis teismo metu tvirtino, kad kartais vartoja narkotines medžiagas.

„Aš esu sportuojantis žmogus, tačiau leidžiu sau per metus suvartoti keletą tablečių. Tai per savo gimtadienį, per Naujus metus, per kitas šventes“, teigė kaltinamasis.

Vieno karto neužteko

Po pirmojo narkotikų įsigijimo praėjus savaitei E.Juodis dar kartą paprašė A.Zinkevičiaus pagalbos.

Šį kartą nenustatytas tiekėjas pristatė per tris šimtus tablečių, iš kurių 300 buvo skirta E.Juodžiui. Už šį kiekį kaltinamajam teko pakloti daugiau nei 900 eurų.

Vaikinas šį kiekį kartu su po pirmo festivalio likusiomis tabletėmis ketino gabentis į kitą jaunimo festivalį „Granatos LIVE“. Jo liudijimu, dalis tablečių buvo skirta jam pačiam, o kitą dalį vaikinas planavo parduoti už tris kartus didesnę kainą.

Pakeliui į festivalį E.Juodį sustabdė kelių policijos pareigūnai ir atlikę kratą rado neleistiną krovinį.

Į teisėjos klausimą, ar E.Juodis jautė skirtumą tarp pirmųjų ir antrųjų įsigytų narkotikų, vaikinas atsakė visų nespėjęs išbandyti: „Kitų nespėjau paragauti, neprivažiavau.“

Kliuvo ir kolegai

Teisiamasis E.Juodis sulaukė kaltinimų ir už nežymų sveikatos sutrikdymą.

Dirbdamas kavinės padavėju vaikinas užsipuolė kolegą ir trenkė į žandikaulį. Smurtautojas asmeniniu susitarimu nukentėjusiajam davė 500 eurų.

Tačiau pastarasis teismo tvarka iš kaltinamojo reikalauja daugiau nei pusantro tūkstančio eurų siekiančios turtinės žalos atlyginimo.

Už įvykdytus nusikaltimus vaikinui gresia įkalinimas iki aštuonerių metų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama narkotikų prekybos ir smurto byla
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama narkotikų prekybos ir smurto byla

Namų lentyną papildė karinė granata

Kito kaltinamojo A.Zinkevičiaus namuose atliktos kratos metu policijos pareigūnai rado seną granatą, artilerijos sviedinį ir septynis medžioklei skirtus šovinius.

Kaltinamasis tikino, kad karinė granata – draugų dovana. Kitą pirmojo pasaulinio karo liekaną vaikinas rado šalia Dainavos esančiame Eišiškių miške.

Pats A.Zinkevičiaus šiuo metu atlieka karinę tarnybą ir sako, kad žino, kad jo „kolekcija“ neteisėta.

Mamos liudijimo taip ir neprireikė

Ikiteisminis tyrimas dėl galimai padarytų pažeidimų buvo pradėtas praėjusių metų birželio mėnesį. Abu kaltinamieji yra padarę tik administracinių pažeidimų ir nėra vykdę kitos nusikalstamos veikos.

Dėl parodymų tikslumo teisėja nusprendė taikyti sutrumpintą įrodymų tyrimą bei atsisakyti liudyti atvykusios E.Juodžio mamos parodymų.

Kitas teismo posėdis numatytas šių metų spalio 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius