-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Su apgaule kaip ir su melu – toli nenuvažiuosi: du užsieniečius įklampino padirbti dokumentai

Savaitgalį Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Lenkijos ir Baltarusijos piliečius, kurie kontrolės metu pateikė suklastotus, įtariama, vairuotojo pažymėjimus.
Per sieną – su suklastotais dokumentais
Per sieną – su suklastotais dokumentais / VSAT nuotr.

Penktadienio vakare ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė į Lenkiją važiuojantį automobilį „Chrysler Pacifica“. Latvijoje registruotą transporto priemonę vairavo 36-erių Baltarusijos pilietis, turintis Latvijoje gautą pabėgėlio kelionės dokumentą.

VSAT pareigūnams abejonių sukėlė neva Baltarusijoje jo vardu išduotas vairuotojo pažymėjimas. Įdėmiai jį ištyrę VSAT pareigūnai padarė prielaidą, kad šis dokumentas – suklastotas.

Dar vieną netikrą vairuotojo pažymėjimą pateikusį užsienietį Kalvarijos užkardos pasieniečiai demaskavo šeštadienį, kai minėtoje vietoje sustabdė į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Mercedes Benz GLC“.

Automobilį lenkiškais valstybinio numerio ženklais vairavo 43-ejų Lenkijos pilietis. Vairuotojo asmens dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį į lenko neva Ukrainoje jo vardu išduotą vairuotojo pažymėjimą. Ir netrukus išsiaiškino, kad jis, kaip ir pirmuoju atveju, tikėtina, – suklastotas.

VSAT pareigūnai abu vairuotojus sulaikė. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai užsieniečiams gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vėliau vairuotojams buvo skirtos kardomosios priemonės – suėmimas penkioms dienoms.

Abu ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius