-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su cigaretėmis įkliuvusiam lenkui gresia 50 tūkstančių litų bauda ir automobilio konfiskavimas (nuotraukos)

Pasienyje su Rusija įkliuvo du lenkai, iš šalies kaimynės kontrabanda į Lietuvą atsivežę cigarečių. Vienas jų jau pažįstamas pasieniečiams – jis pernai taip pat buvo pagautas su kontrabandinėmis cigaretėmis, tačiau nepasimokė gavęs 11 tūkst. Lt baudą ir praradęs automobilį. Šįsyk jam gresia bauda iki 50 tūkst. Lt ir dar vienos mašinos konfiskavimas.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai, pasitelkę rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečius, Vilkaviškio rajono Virbalio miestelyje, už maždaug 5 km nuo sienos su Rusija, sustabdė du automobilius. Abi mašinos buvo lietuviškais numeriais, tačiau jas vairavo Lenkijos piliečiai. Peugeot 406 važiavo 27-erių šios šalies pilietis, o Mazda 626 – 28-erių lenkas.

Lazdijų pasieniečiai išiaiškino, kad abu automobiliai ką tik į Lietuvą įvažiavo per Kybartų punktą. VSAT pareigūnai tikrindami šiuos automobilius aptiko slėptuvių. Jose užsieniečiai vežė kontrabandinius rūkalus. Peugeot 406 buvo slepiami 1 454 pakeliai cigarečių „Viceroy Red“ su rusiškomis banderolėmis, o Mazda 626 gabenti 884 tokie pat pakeliai.

28-erių Mazda 626 vairavęs lenkas jau yra pažįstamas VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnams. Pernai rugpjūtį jis pasieniečių buvo sulaikytas Vilkaviškio rajone, netoli sienos su Rusija, kai vairavo automobilį Daimler Chrysler lenkiškais numeriais. Lazdijų pasieniečiai tąkart automobilio degalų bake rado paslėptus 2 tūkst. rusiškų cigarečių pakelių. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką teismas lenkui skyrė 11 tūkst. Lt baudą ir konfiskavo automobilį.

Tačiau lenkui tai nebuvo pamoka. Dabar antrąsyk įkliuvusiam užsieniečiui gresia kur kas didesnė bauda – nuo 20 iki 50 tūkst. Lt, taip pat jo vairuoto automobilio konfiskavimas. Kitam lenkui, vairavusiam Peugeot 406, gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. Lt ir automobilio konfiskavimas.

Surinktą medžiagą Lazdijų pasieniečiai perduos Vilkaviškio rajono apylinkės teismui, kuris nagrinės lenkų administracines bylas.

Po apklausos abu užsieniečius VSAT pareigūnai paleido, o jų vairuoti automobiliai ir gabentos cigaretės saugomi VSAT Lazdijų rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius