-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su dezinfekciniu skysčiu kvailiojęs vaikas vos nesudegino buto sostinėje

Ugniagesiai primena, kad dezinfekcinis skystis – itin degus. Tuo pirmadienį įsitikino vaikas, Vilniuje sukėlęs bute nedidelį gaisrą.
Gaisras Kauno daugiabutyje
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos ugniagesiams, kilus gaisrui viename iš Vytenio g. daugiabučių, pirmadienį teko gelbėti bute buvusį vaiką.

„Mums atvykus, iš penktojo aukšto rūko dūmai. Buto duris atidarė sutrikęs berniukas. Kambaryje degė lova,“ – pasakoja šios komandos pamainos vadas Jonas Barsulis.

Kaip bute įsiplieskė ugnis? Paaiškėjo, kad lova užsiliepsnojo nuo dezinfekcinio skysčio, kurį papylęs ant grindų vaikas padegė, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Ugnies pliūpsnis pagavo ir jo paliktą 1 litro dezinfekcinio skysčio butelį. Berniukas bandė ugnį gesinti, net pylė vandens, bet liepsnos sutramdyti nepavyko. Ji plito dar sparčiau.

Laimei, iš gretimo namo, pastebėjus gaisrą, buvo laiku paskambinta telefonu 112.

Ugniagesiai primena, kad degias priemones ir degtukus būtina laikyti vaikams neprieinamose vietose. Tėvai turėtų pamokyti vaikus, ką daryti, jei bute kiltų gaisras, kad jie žinotų, jog reikia kuo skubiau išeiti iš degančio buto ir apie pavojų pranešti suaugusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius