-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su įkalčiais sulaikyta mašinas kontrabandinių cigarečių slėptuvėmis pavertusi trijulė

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams Alytuje įkliuvo trys vyrai, savo automobilius pavertę kontrabandinių rūkalų slėptuvėmis. Du lietuviai ir legaliai šalyje buvęs baltarusis atsidūrė areštinėje.
Automobilio patikros akimirkos
Automobilio patikros akimirkos / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Automobilio patikros akimirkos
VSAT nuotr./Automobilio patikros akimirkos

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį ryte VSAT Lazdijų rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę Alytaus policininkus, viename Alytaus miesto gyvenamųjų namų kvartale sulaikė tris vyrus.

Trijulę pareigūnai užklupo tuo metu, kai ši iš vieno lengvojo automobilio pradėjo krauti kontrabandines cigaretes. Čia pat stovėjo dar dvi mašinos, kuriomis vyrai buvo atvažiavę prie gyvenamojo namo.

Paaiškėjo, kad du sulaikytieji yra 36 ir 38 metų Alytaus gyventojai, trečiasis – Lietuvoje legaliai buvęs 26 metų Baltarusijos pilietis.

VSAT nuotr./Automobilio patikros akimirkos
VSAT nuotr./Automobilio patikros akimirkos

Prie namo stovėjusius lietuvių vairuotus automobilius „Mercedes Benz 220“ ir „Audi 100“ bei baltarusiui priklausantį „Volkswagen Passat“ VSAT pareigūnai nuvairavo į Lazdijų rinktinę ir čia juos nuodugniai patikrino.

Paaiškėjo, kad visose trijose mašinose yra išradingai įrengtos specialios slėptuvės rūkalams gabenti.

Baltarusiui priklausančiame „Volkswagen Passat“ pasieniečiai aptiko kuro bako imitaciją, kurioje buvo sukrauti cigarečių bakeliai, o automobilis buvo varomas degalais, supiltais į perdarytą langų plovimo skysčio bakelį. Neteisėtai gabentų cigarečių rasta ir šios mašinos stoge, už lubų apdailos.

38 metų alytiškiui priklausančiame automobilyje cigaretės buvo iškaišiotos mašinos slenksčiuose įrengtose ertmėse bei už galinės sėdynės įrengtoje slėptuve.

„Audi 100“ vairavęs 36 metų Alytaus gyventojas nelegalų krovinį slėpė penkiuose mašinos ratuose – jie rasti sukrauti bagažinėje.

Iš viso rasti 5 tūkstančiai 510 pakelių kontrabandinių cigarečių „Queen Superslims“, „Minsk Superslims“, „Minsk Capital“ ir „Winston“.

Sulaikyta trijulė uždaryta į areštinę, o jų automobiliai ir kontrabandinių rūkalų krovinys laikinai saugomi Lazdijų rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už šį nusikaltimą alytiškiams bei baltarusiui gresia piniginės baudos arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius