Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su kontrabandiniais rūkalais antrąkart įkliuvusiam lenkui gresia dešimttūkstantinė bauda ir automobilio konfiskavimas

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sekmadienį sulaikė iš Lietuvos į savo šalį vykusį Lenkijos pilietį, kuris automobilio slėptuvėse vežė kontrabandines cigaretes. Su rūkalais šis lenkas Lietuvoje šiemet įkliuvo jau antrąsyk, todėl dabar jam gresia bauda nuo 20 iki 50 tūkst. litų ir mašinos konfiskavimas.
Automobilis, kuriuo vežtos kontrabandinės cigaretės
Automobilis, kuriuo vežtos kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Trumpalių kaimo ribose sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Volkswagen Passat“ su lenkiškais numeriais. Jį vairavo 28-erių Lenkijos pilietis.

Atrodė, kad tvarkingus dokumentus turėjęs užsienietis nieko draudžiamo negabena, tačiau VSAT pareigūnai nusprendė jo mašiną patikrinti detaliai. Paaiškėjo, kad į savo šalį vyras po priekinių sėdynių kilimėliais, priekinių ir galinių sėdynių atlošuose, galinėse sėdynėse bei stogo apdailoje slėpė kontrabandinių cigarečių. Iš viso iš slėptuvių pasieniečiai ištraukė 740 pakelių cigarečių „Viceroy Red“ su Rusijos akcizo ženklais ir „Jin Ling“ su „Duty Free“ ženklais.

VSAT nuotr./Antrąkart sulaikyto lenko gabentos cigaretės
VSAT nuotr./Antrąkart sulaikyto lenko gabentos cigaretės

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kalvarijos užkardos pareigūnai lenkui pradėjo administracinės bylos teiseną.

Paaiškėjo, kad šį vyrą su rūkalų kontrabanda šių metų vasarį jau buvo sulaikę Marijampolės policijos pareigūnai. Už tai užsieniečiui buvo skirta 1000 litų bauda, kurios lenkas nesumokėjo.

Šįsyk jam gresia gauti kur kas didesnę baudą kaip asmeniui, kuris jau baustas už akcizinių prekių gabenimo pažeidimus. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Marijampolės rajono apylinkės teismui, kuris lenkui gali skirti administracinę baudą nuo 20 iki 50 tūkst. litų bei konfiskuoti jo „Volkswagen Passat“.

Įteikę šaukimą atvykti į teismą Lenkijos pilietį pasieniečiai po apklausos paleido. Jo „Volkswagen Passat“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius