Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 26 /17:27

Su Laimutės Stankūnaitės dukra susitiko Vaiko teisų apsaugos darbuotojos

Pirmadienio popietę Kauno Vaiko teisių apsaugos specialistės atvyko aplankyti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros, kuri iki šiol gyvena laikinosios globėjos Neringos Venckienės namuose, praneša Delfi.lt.
Prie Venckų namų
Prie Venckų namų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai buvo pirmasis Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialisčių vizitas Garliavoje po to, kai praėjusį penktadienį aštuonmetę mergaitę buvo bandyta perduoti mamai L. Stankūnaitei. Specialistės bei psichologė su mergaite pirmadienį bendravo apie pusvalandį.

Pagal Kėdainių rajono apylinkės teismo išaiškinimą, mergaitė iš N. Venckienės namų gali būti paimta bet kurią savaitės dieną nuo 6 val. ryto iki 22 val. vakaro.

Pasimatymai su dukra nenumatyti

Kada vėl su velionio Drąsiaus Kedžio dukra pasimatys motina, neaišku. Artimiausiu metu nenumatyta L. Stankūnaitės ir dukters pasimatymų.

„Neturime pačios mamos prašymo susitikti. Pasimatymai buvo numatyti tik praėjusiai savaitei“, –  pirmadienį portalui Kaunodiena.lt teigė Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė.

Paklausta, kaip ji įsivaizduoja tolesnį mažametės ir mamos bendravimą, J. Dabašinskienė sakė, kad šiuo metu vaiko teisių apsaugos specialistai rūpinasi mergaitės bendra būkle, o ne kaip vėl atnaujinti motinos ir dukters ryšį. Tačiau kaip tai daroma, J.Dabašinskienė plačiau komentuoti atsisakė.

15min.lt primena, kad praėjusią savaitę į Klonio gatvę, kurioje yra įsikūrę Venckai ir Kedžiai, L. Stankūnaitė buvo atvykusi keturis kartus, tikėdamasi, kad pavyks dukrą išsivežti į neutralią vietą pabendrauti. Tačiau to padaryti nepavyko. D. Kedžio artimieji sako, kad mergaitė pati niekur nenori su motina važiuoti, L. Stankūnaitė įsitikinusi, kad dukrai daroma psichologinė įtaka, ji nuteikinėjama prieš motiną.

Ketvirtadienį, po ilgesnės pertraukos, Kedžių namuose įvyko apie valandą trukęs vaiko ir motinos susitikimas. Tą pačią dieną, kovo 22 d., Kėdainių teismas išdavė leidimą antstolei Sonatai Vaicekauskienei prievarta paimti vaiką iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų.

Penktadienį, vykstant iš anksto numatytam dukros ir motinos susitikimui, atvyko antstolė S. Vaicekauskienė, kuri norėjo skubos tvarka įvykdyti dar 2011 m. gruodžio 16-osios priimtą teismo nutartį perduoti mergaitę L. Stankūnaitei. Kedžių namuose kilo grumtynės ir vaikas nebuvo perduotas.


Live broadcasting by Ustream

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius