Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su mafija siejamas vilnietis išmėtė iš buto daiktus, nukentėjo ir po langais stovėjęs jo „Jaguar“ (atnaujinta 11.37 val., nuotraukos)

Buvusį „Vilniaus brigados“ autoritetą Zbignevą Mackevičių, pravarde Kotas, po šio išpuolio išsivežė medikai.
Nemažai daiktų po naktinio siautėjimo kieme buvo surinkta.
Nemažai daiktų po naktinio siautėjimo kieme buvo surinkta, tačiau ir pagal rytinį vaizdą galima įsivaizduoti, kas čia dėjosi naktį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienio naktis buvo nerami Vilniaus centre, Naujamiesčio rajone esančios J.Jablonskio gatvės vieno daugiabučio gyventojams.Vyrui nenurimus, specialiosios pajėgos šturmavo butą.

Viename butų, kur gyvena su mafija siejamas vilnietis 39 metų Z.Mackevičius, vyko sveiku protu sunkiai suvokiama drama.

15min.lt žiniomis, vyriškis įsisiautėjo kaip uraganas ir ėmė pro langus mėtyti viską, kas pakliuvo po ranka. Žemyn skriejo televizorius, staliukas, kėdės, treniruoklis, net šiukšliadėžė su visu turiniu, kiti daiktai.

15min.lt skaitytojo nuotr./Koto automobilis
15min.lt skaitytojo nuotr./Koto automobilis

Z.Mackevičiui nerūpėjo netgi tai, kad po langais buvo pasistatęs savo nebenaują, bet prabangų automobilį Jaguar XJR. 2002-ųjų laidos laidos mašina nukentėjo – skilo ir dužo langai.

Nuotraukų galeriją galite pamatyti čia.

Vyrui nenurimus gražiuoju, specialiųjų pajėgų pareigūnai šturmavo butą. Kotas buvo sulaikytas ir perduotas medikams, jis nuvežtas į psichiatrijos ligoninę. 

15min.lt primena, kad šio vilniečio praeitis – spalvinga ir audringa. Keletą sykių buvo rimtai pasikėsinta į jo gyvybę, po užpuolimo 2003 metais medikams teko smarkiai dėl jos pakovoti.

Garsaus kaimyno prisibijo

Z.Mackevičiaus kaimynai pirmadienį 15min.lt žurnalistams pasakojo, kad Kotas įsikūręs pirmajame daugiabučio aukšte, į jo būstą yra įrengtas atskiras įėjimas.

Pašnekovai pasakojo, kad Kotas audringai praleido visą praėjusią savaitę: jo namuose virė gyvenimas, į kiemą vienas po kito važiuodavo vilniečio bičiulių automobiliai.

Kieme kalbama, kad čia galioja nerašyta taisyklė: Jaguar vieta po Z.Mackevičiaus langais visada turi būti laisva.

Tie, kas to nežinojo arba nutarė nepaisyti, savo mašiną rasdavo apibraižytą arba nuleistomis padangomis.

Kiemo gyventojai pasakojo, kad neseniai vieną dieną Z.Mackevičius automobiliu kieme buvo išvystęs didžiulį greitį bei kliudė iškart tris sustatytus automobilius. Žmonės sakė, kad šis incidentas net nebuvo oficialiai įformintas: taip esą ramiau.

Neramus Koto gyvenimas

Pastarąjį kartą Kotą mėginta pašalinti 2003 metų gruodžio mėnesį. Tada Z.Mackevičius su sugyventine automobiliu Volvo V40 važiavo Kauno gatve sostinėje. Po sėdyne buvo padėti sprogmenys, nugriaudėjo galingas sprogimas, nutraukęs keleivei koją. Tačiau Z.Mackevičius rimčiau nenukentėjo.

Kiek anksčiau, tų pačių metų gegužę, Vilniuje Šeškinės gatvėje, prie gėlių turgelio, Kotą bandyta nušauti.

Kaip tąsyk pasakojo naujienų agentūra BNS, trečiadienį prieš vidurdienį vyras buvo peršautas, kai ėjo į sporto klubą. Nežinomas nusikaltėlis du kartus iššovė Z.Mackevičiui į nugarą.

Sunkiai sužeistas vyriškis buvo operuotas ligoninėje, tačiau medikai drąsiai vylėsi, kad jis išgyvens. Sužeistasis gydytas reanimacijos skyriuje, jį saugojo pareigūnai.

Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai tada turėjo informacijos, kad Z.Mackevičius turi daug priešų, todėl buvo sunku pasakyti, kas galėjo kėsintis į jo gyvybę.

Į Z.Mackevičiaus gyvybę buvo kėsinamasi ne pirmą kartą, priminė BNS.

Iš šaunamųjų ginklų jis buvo sužeistas dar 1994 metais prie tuometinio „Lietuvos“ viešbučio bei kitose Vilniaus vietose, tačiau kiekvieną kartą sužalojimai buvo nesunkūs.

1996 metais gegužės 24 dieną Vilniaus apygardos teismas už plėšimus bei kitus nusikaltimus Kotą nuteisė kalėti aštuonerius metus. Tada teisme buvo įrodyta, jog Z.Mackevičius su savo bendrininkais grobdavo prabangius automobilius.

Savo aukomis ši gauja dažniausiai pasirinkdavo Rusijos ar Baltarusijos piliečius, Lietuvoje įsigijusius automobilius. Apsimetę policininkais, nusikaltėliai netoli valstybės sienos juos stabdydavo ir atimdavo mašinas.

Iš įkalinimo vietos Z.Mackevičius buvo paleistas 2002 metais pirma laiko.

Tais pačiais metais Kotui buvo pareikštas kaltinimas dėl turto prievartavimo.

Manyta, kad Z.Mackevičius prievartavo turtą iš verslininko Josifo Goldinšteino ir galėjo prisidėti prie šio vilniečio namų sprogdinimo Plytinės gatvėje, rašė BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius