-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Mersu“ ir šunimis skendusio neįgaliojo istorija priminė „antitvaninį“ instruktažą

Neseniai Šilutės ugniagesiai dramatiškai teikė pagalbą apsemtame kelyje. „Mercedes“ vairuotojui neįvertinus eismo sąlygų ir nenuspėjus gamtos išdaigų, gelbėtojai teko evakuoti neįgalųjį, jo vežimėlį ir augintinius. Pastačius estakadą, potvynių iššūkiai Šilutės rajone valdomi lengviau. Tačiau gyventojams patartina būti budriems ir pasirengusiems.
Apsemtame kelio ruože užstrigęs automobilis: vairuotojas išgelbėtas
Apsemtame kelio ruože užstrigęs automobilis: vairuotojas išgelbėtas / PAGD archyvo nuotr.

Šilutės PGT viršininkas Valdas Kundrotas sakė, jog Šilutės rajone jau prasidėjo potvynis. „Kyla Nemuno, Šyšos, Minijos ir jos intako Veiviržo vanduo. Seniau daugiausia darbo turėdavome potvyniui apsėmus Rusnės kelią,“ – V.Kundrotas cituojamas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento paviešintame.

Pastačius estakadą, ugniagesiams gelbėjimo darbų sumažėjo, tačiau kaimų keliukai kai kur jau apsemti, pridūrė Šilutės PGT vadovas.

Ugniagesiai parvežė vyrą ir jo šunis namo, o apie 200 metrų į apsemtą ruožą įvažiavusį „Mercedesą“ – paliko.

Ugniagesiai gelbėti ne sykį yra viešinę gyventojams savotišką „prieštvaninį“ instruktažą: laiku atlikti namų darbai gali padėti apsaugoti turtą, sveikatą, o kai kuriais atvejais – galbūt ir gyvybę.

  • Prieš prasidedant potvyniui, gyventojams patariama pasirūpinti, kad kelioms paroms užtektų maisto produktų, geriamojo vandens, degtukų, malkų.
  • Taip pat reikėtų gerai izoliuoti visus elektros laidus, kad neįvyktų trumpasis jungimas. Iš rūsių išnešti daržoves, maisto atsargas, vertingus daiktus, o lengvesnius daiktus, kuriuos gali sugadinti vanduo, nunešti į viršutinius aukštus, pastoges.
  • Esant potvynio tikimybei, reikia užsandarinti šulinius, kad į juos nepatektų užterštas paviršinis vanduo. Kad apsaugotumėte namus nuo ledo sangrūdų, būtina įkalti apsauginius stulpus, taip pat patartina pažymėti vėliavėlėmis ar kitais ženklais, kaip privažiuoti nuo pagrindinio kelio iki sodybos.
  • Iš užliejamų vietų būtina išvežti trąšų ir pesticidų atsargas, patikrinti, kad garažuose, ūkiniuose pastatuose, sandėliukuose neliktų teršalų (chemikalų, tepalų ir kt.), galinčių užteršti aplinką.
  • O nutarus išvykti į saugesnę vietovę, prieš paliekant namus, reikia užsukti vandens, dujų sklendes, išjungti elektrą, pasiimti dokumentus, vertybes, būtiniausius daiktus, maisto atsargų, medikamentų, užrakinti duris.
PAGD archyvo nuotr./Asociatyvi iliustracija: potvynis ir praktiškos „antitvaninės“ priemonės
PAGD archyvo nuotr./Asociatyvi iliustracija: potvynis ir praktiškos „antitvaninės“ priemonės

Gruodžio 15-osios vakare Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams pirmą kartą šią žiemą jau teko gelbėti žmogų iš apsemtos teritorijos.

18.10 val. buvo gautas pranešimas, kad Rupkalvių kaime neįgalus žmogus automobiliu įvažiavo į pelkę, automobilį semia vanduo ir jis negali išlipti. Automobilyje buvo ne tik vyras, bet ir du jo šunys. Automobilis „Mercedes-Benz“ stovėjo apsemtame 200 m kelio ruože, vandens gylis siekė 20 cm.

Du ugniagesiai gelbėtojai su hidrokostiumais nubrido iki automobilio, sunkiai vaikštantį vyrą ir du jo šunis įsodino į gelbėjimo roges ir partempė į saugią vietą. Vyras gyveno netoliese, jis pasakojo, jog iš namų išvažiavo laimingai, o grįžti atgal nebegalėjo. Žmogus nenukentėjo, medikų pagalbos jam neprireikė. Grįždami į tarnybą ugniagesiai parvežė vyrą ir jo šunis namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius