-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 23 /17:31

Su narkotikų pardavinėjimu kovoję pareigūnai įtariami jų platinimu

Šiaulių apskrityje sulaikyti keturi pareigūnai ir dar keli asmenys, kurie įtariami narkotikų platinimu. Įtariamųjų skaičius auga. Bus sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo.
Andžėjus Roginskis, Donatas Malaškevičius ir Darius Raulušaitis
Andžėjus Roginskis, Donatas Malaškevičius ir Darius Raulušaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sulaikyti keturi narkotikų platinimu įtariami policininkai. Tarp įtariamųjų ne tik pareigūnai. Sulaikomų asmenų skaičius nuolat kinta, nes sulaikymai vyksta iki šiol.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donatas Malaškevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donatas Malaškevičius

„Šiandien buvo atliktos kratos ir sulaikyti keturi pareigūnai. Visi policininkai yra Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai. Tarp jų ir skyriaus viršininkas (Tomas Ruchtinas – red.past.). Šiuo metu jie yra įtariami narkotikų platinimu stambiu mastu. Kai kur dar vyksta kratos. Sulaikyti pareigūnai vežami apklausoms. Vėliau kreipsimės dėl kardomųjų priemonių skyrimo“, – teigė Policijos departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Donatas Malaškevičius.

Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis pažymėjo, kad šie vykdomi nusikaltimai buvo atskleisti pačių policininkų pastangomis ir kad policijos mechanizmas veikia.

„Prokuratūra dės visas pastangas, kad vidinės korupcijos atvejai būtų ištirti. Tokių atvejų tyrimams bus skirti patys kvalifikuočiausi pareigūnai“, – sakė pareigūnas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andžėjus Roginskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andžėjus Roginskis

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžėjus Roginskis pažymėjo, kad vidinė policijos korupcija yra jautri tema, todėl privaloma greitai ir nešališkai ištirti nusikalstamos veikos atvejus ir visus nusikaltusius asmenis patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Anot D.Malaškevičiaus, tai vienas iš sunkiausių korupcijos atvejų policijoje.

 „Per visą Nepriklausomybės laikotarpį yra buvę atvejų, kai buvo nustatyta, jog pareigūnai prekiavo narkotikais, tačiau tai pirmas atvejis, kai policininkai tai darė masiškai“, – pasakojo policininkas.

Šiaulių apskrities VPK viršininkas Egidijus Lapinskas duodamas interviu Šiaulių naujienų portalui etaplius.lt sakė, kad sulaikyti pareigūnai dirbo policijoje ne vienerius metus. Jų darbo stažas 8-19 metų. Pasak E.Lapinsko, šių pareigūnų darbo rezultatai buvo gana neblogi.

Šiaulių apskrities VPK nuotr./Tomas Ruchtinas 2012 m. buvo pelnęs Šiaulių apskrities policijos metų seklio titulą
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Tomas Ruchtinas 2012 m. buvo pelnęs Šiaulių apskrities policijos metų seklio titulą

„Tačiau kaip parodė šios dienos įvykiai, ne tik rezultatai viską lemia. Buvo kitų dalykų, kurių pareigūnai neturi daryti. Blogai, kad taip atsitiko. Tačiau sistemai nuo to tik geriau, nes policijos sistemoje turi dirbti tik sąžiningi ir tvarkingi pareigūnai“, – sakė E.Lapinskas.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas sakė, kad sulaikyti pareigūnai buvo atsakingi už nelegalios narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolę. Tačiau duomenų apie kokiame nors ikiteisminiame tyrime galėjusias dingti narkotines medžiagas kol kas nėra.

Visą Šiaulių apskrities VPK viršininko E.Lapinsko interviu galite peržiūrėti čia.

Policijos departamentas praneša, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, labai didelio narkotinių medžiagų kiekio užvaldymo, neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jų platinimo bei kitų nusikalstamų veikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius