Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su narkotikų prekeiviais kovojęs elitinis Panevėžio kriminalistas įtariamas pats įkūręs kanapių laboratoriją

Antradienį per specialią operaciją Panevėžio policija sulaikė 4 asmenis, įtariamus įkūrusius kanapių auginimo laboratorija. Visi jie suimti, o skandalingiausia žinia – už grotų atsidūrė ir elitinio policijos padalinio kriminalistas. Su narkotikų prekeiviais kovojęs ir ne kartą skatintas pareigūnas Vaidas Oftas įtariamas kaip vienas iš grupuotės iniciatorių.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Panevėžio apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas pasakojo, kad Imuniteto skyriaus vykdytą tyrimą vainikavo antradienį vykdyta sulaikymo operacija.

„Realizuota turima informacija apie galimą disponavimą narkotinėmis medžiagomis dideliu kiekiu su tikslu platinti“, – sakė jis.

Informacija pasitvirtino – sodyboje, viename iš pastatų, aptikta kanapių auginimo laboratorija.

Kokie narkotikų kiekiai čia rasti, kol kas nesuskaičiuota, ties šia užduotimi dirba specialistai. Tačiau viena detalė iškalbinga: grupuotė į įrangą investavo 10 tūkst. eurų.

Įtariamasis – policijos kriminalistas

Panevėžio apygardos vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė įvardino, kad ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienas iš pagrindinių organizatorių buvo policijos pareigūnas.

O, liūdniausias faktas, anot M.Ambraziūno, kad įtariamas pareigūnas Vaidas Oftas dirbo elitiniame padalinyje – Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdyboje.

„Skaudžiausia tai, kad jis dirbo vadinamajame narkotikų skyriuje, kuris ir turėjo kovoti su šiomis blogybėmis“, – kalbėjo M.Abraziūnas.

Beje, už grotų 10 dienų atsidūręs 30-metis kriminalistas tarnavo pavyzdingai: dukart skatintas padėkomis už puikų darbą, charakterizuotas teigiamai ir ne kartą pats ėmėsi iniciatyvos kovoje su narkotikų prekeiviais.

Suimti ir kiti 3 jo sėbrai, tačiau teismas leido už grotų juos laikyti daugiausiai 15 parų. Visi jie jauni, įkliuvęs pareigūnas pats vyriausias grupuotėje.

„Mes manome, kad tai pirmas bandymas, augalai jau buvo užaugę“, – sakė pareigūnas.

Kol kas nedetalizuojama nei kokias pajamas galėjo atnešti nelegalus verslas, nei ar įtariamieji pripažįsta savo kaltę.

Pareigūno atžvilgiu bus pradėtas tarnybinis patikrinimas, beveik nėra abejonių, kad jis neteks darbo.

Visiems jiems pateikti įtarimai narkotikų platinimu pagal BK 260 str., tad tikėtina, kad visas kanapių augintojų kvartetas neteks ir laisvės. Įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius